Поради

«Я очікувала швидкого результату»: як правильно доглядати за шкірою обличчя

«Я очікувала швидкого результату»: як правильно доглядати за шкірою обличчя

Шкіра обличчя потребує постійного догляду. Причому багато хто помилково вважає, що починати піклуватися про неї потрібно лише в зрілому віці, коли зморшки стає видно неозброєним поглядом. Насправді ж приділяти шкірі увагу потрібно навіть зовсім юним дівчатам, щоб згодом уникнути зайвих проблем з нею, таких як передчасне старіння.

Журналістка Катерина Саломе на собі перевірила ефективність регулярного багатоступінчастого догляду і описала результати у своїй статті

Патчів і маски мало

«Я ніколи не доглядала за шкірою. Ні, звичайно, як і будь-яка дівчина, я частенько наносила на обличчя маску і клеїла патчі. Але назвати подібні маніпуляції повноцінним доглядом не можна, адже вони таким і не є. Можливо, моє зневажливе ставлення в цьому питанні було пов'язано, в першу чергу, з відсутністю серйозних проблем зі шкірою. Але все було гладко до певного моменту - в один прекрасний день я помітила, що моє обличчя не таке свіже, і на шкірі часто стали з'являтися прищі.

Коли ти виявляєш якусь проблему, особливо, якщо вона пов'язана з твоїм здоров'ям або зовнішністю, починаєш шукати шляхи її вирішення. Спочатку я спробувала повернути свій колишній вигляд за допомогою косметологічних процедур, таких як чистка обличчя і пілінг. Але позитивної динаміки не спостерігалося. Після декількох місяців безуспішних спроб я стала самостійно занурюватися в тему. Так я і дізналася про багатоступінчастий догляд».

Регулярні процедури не дали плодів

«Для себе я вибрала базову і просту стратегію: очищення, тонізація і зволоження шкіри. Процедуру я проводила регулярно - двічі в день. Спочатку я очищала шкіру за допомогою пінки, потім використовувала тонік і насамкінець наносила зволожуючий крем, чергуючи його з сироваткою.

Звичайно, я очікувала швидкого ефекту, але процес перетворення затягнувся. По закінченню місяця я не помітила глобальних результатів. Єдине, на що я звернула увагу, так це на свої фізичні відчуття на шкірі. Мені стало здаватися, що після пінки і тоніка з мого обличчя ніби спадав захисний важкий шар. Я ніколи раніше не відчувала подібного, користуючись лише міцелярною водою».

Вироблена звичка допомогла досягти результату

«За місяць цей щоденний ритуал встиг щільно увійти в моє життя, тому, незважаючи на відсутність яскраво вираженого позитивного ефекту я вирішила не відмовлятися від догляду. Мені було досить приємного відчуття чистоти. Але через якийсь час, десь через місяць-півтора, я звернула увагу, що моє обличчя посвіжішало, пропало лущення, та й прищів стало в рази менше. Нарешті я дійсно побачила результат, і він змотивував мене вдосконалити догляд, додати скрабування і маски. Тому незважаючи на те, що лікування шкіри - дуже довгий і рутинний процес, але воно того явно варто».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: журналісти, косметика, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Поради
В тему