Поради

Як розпізнати тривожні симптоми у поведінці дитини: пояснення психологів

Як розпізнати тривожні симптоми у поведінці дитини: пояснення психологів

Важливо зауважити в поведінці своєї дитини небезпечні сигнали.

Про них розповіла сімейна психотерапевтка Наталія Наумова.

  • Так, передусім варто звернути увагу на зміни в харчуванні дитини. Так наприклад, вона може раптом почати більше їсти або відмовлятися від їжі.
  • Ще один тривожний симптом – самоізоляція в кімнаті, злість, постійний похмурий настрій.
  • Психологічні проблеми можуть позначитися і на почерку, який стає важким, з жорсткими штрихами і сильним натиском «до дірок».

Занадто сильне занурення в соцмережі може сказати про страх покарання з боку батьків і повній відсутності довіри. Тоді дитина шукає підтримку у незнайомців в мережі. Деякі друзі по листуванню, звичайно, можуть становити небезпеку для дитини.

«Не всі вони з хорошими помислами. Бачачи, що дитина перебуває в стресовій ситуації, вони можуть взяти її під своє крило і налаштувати на якусь небезпечну дію», - заявила психотерапевтка.

Причинами жорстокого поводження учнів найчастіше проблеми в спілкуванні з оточуючими, а не комп'ютерні ігри. Зазвичай жорстокість проявляється у відповідь на жорстокість, що виражається через примус до небажаних дій. Неповнолітні намагаються самоствердитися через насильство і показати свою силу в боротьбі з несправедливістю.

Рішенням проблеми, як пояснила психологиня, може стати встановлення довірливих відносин з батьками. Дитина не повинна боятися спілкування і розмов з рідними по душам.

«Допомога не повинна бути травмуючою. Дитина не повинна боятися, що їй так допоможуть, що краще мовчати і не говорити ні слова», - пояснила вона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, батьки, діти
В тему

Останні матеріали