Поради

Сумні істини, які ми не можемо прийняти

Сумні істини, які ми не можемо прийняти

Ми змушені усвідомити кілька дуже жорстоких істин, які намагалися не помічати.

Яким би чудесним не було наше дитинство, в якому світ обертався навколо нас, як би не вселяли нам в школі, що життя прекрасне, а ми повинні робити його ще кращим, як би не здавалася, що ми здатні контролювати події, все це лише ілюзії. У якийсь момент ми буваємо змушені усвідомити кілька дуже жорстоких істин, які намагалися не помічати.

Про це йдеться у статті клінічної психологині Марини Басманової.

  1. Світ несправедливий. І навіть якщо ми намагаємося «вести себе добре» і не робити зла іншим, зовсім не факт, що з нами не станеться нічого поганого. У якийсь момент кожному доводиться усвідомити, що в цьому світі далеко не завжди перемагає добро, а «погані» люди отримують те, що заслуговують. Як в дитинстві, послух в обмін на любов не працює. І обставини складаються не так, як ми очікуємо, а з якихось власних законів.
  2. Ми не всемогутні. Усвідомлення цієї істини випливає з п.1 та сприймається дуже болісно. Прийняти той факт, що багато речей нам не тільки непідвладні, але навіть не можуть бути проконтрольовані частково, складно. Тривога і негативні емоції з цього приводу лише погіршують ситуацію.
  3. Життя мінливе і постійно підносить сюрпризи, часто неприємні. Усвідомте: так буде завжди. Немає сенсу чекати, коли це закінчиться, краще навчитися ефективно вирішувати проблеми.
  4. Нікому немає діла до ваших труднощів і переживань, кожен зайнятий власними справами. Навіть найближчі люди в складні моменти життя можуть віддалитися від вас і заглибитися в рішення своїх проблем. Чим раніше ви визнаєте, що вам ніхто нічого не винен, тим простіше буде спиратися на власні сили.
  5. Друзі – це не на все життя. Радійте, якщо вони вас не зрадили, а ви розійшлися поступово: через різницю в поглядах, інтересах або з інших причин. З віком все ми змінюємося і нам стає не по дорозі. А ще важливо розуміти, що люди приходять в наше життя не випадково і, коли їх роль в спектаклі нашого життя зіграна, вони звільняють місце комусь потрібному нам на даному етапі.
  6. Гроші – не найважливіше в цьому житті. За них неможливо купити ні щастя, ні здоров'я. Якщо вашій душі погано, грошима це не виправити. Та й з собою забрати нічого не вдасться, скільки б ви не накопичили.
  7. Всі смертні і змінити це неможливо. Усвідомлення цього факту відбувається у кожного в різний час і часто дає потужний поштовх до переосмислення життя: цінність кожного моменту зростає, коли розумієш, що завтра для тебе може і не настати.

Спробуйте прийняти ці істини, і життя заграє новими фарбами!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Життя, Поради
В тему