Поради

Як економити на продуктах і добре харчуватися

Як економити на продуктах і добре харчуватися

Якщо ви живете з кимось, то більшу частину ваших витрат складають гроші на їжу. Журналістка вирішила встати на шлях боротьби зі з'їдаючою бюджет графою «продукти» і поділилася своїм експериментом.

Про це йдеться у статті Дані Віттіґ.

«Насправді, в цьому експерименті я живу вже досить довгий час. І прийшла я до нього шляхом проб і помилок. У якийсь момент я почала помічати, що:

  • покупка продуктів займає вже дуже багато часу і сил
  • коли ми ходимо в магазин фізично, то постійно щось забуваємо і докуповує протягом тижня, хоча ходимо зі списком
  • конкретно зараз в магазин ходити не дуже хочеться через коронавірус.

У підсумку, я виявила для себе ідеальний метод закупівель і хочу поділитися ним з вами.

Де купувати

Доставок продуктів зараз дуже багато, причому доставляють як мережеві магазини, так і ринки. Безумовно, у брендів є різні націнки за доставку, але в деяких їх практично немає. Тому, перш ніж закуповуватися, спробуйте зібрати кошик в різних місцях і виберете найбільш зручний для вас сервіс.

У чому плюси? Є час подумати перед комп'ютером, що треба, а що ні. Ви можете впорядкувати умовні помідори за ціною і вибрати саму приємну. Щастя не волочити до будинку важезні пакети, адже іноді вага покупки доходить до 30 кілограмів.

Звичайно, в невеликих містах доставок немає і за продуктами доведеться їхати самому. В такому випадку, їдемо на ринок. Там продукти якісніші, дешевші і до цих пір можна торгуватися.

Система

Я замовляю продукти приблизно три рази в місяць і більше не ходжу в магазин взагалі. Одне замовлення завжди великий, воно включає заморозку, консервовану кукурудзу та інші продукти, які довго зберігаються. Скажімо так, це базовий набір.

Два інших замовлення приблизно в два рази менші і забезпечують наповнення продуктів, які псуються. Наприклад, овочі, зелень, продукти під якісь конкретні страви.

Вдома є правило не замовляти і не докуповувати нові продукти, поки в холодильнику ще є їжа. Тобто, якщо помідори і огірки вже з'їдені, а морква і капуста ще залишилася, значить ми їмо салат з моркви і капусти.

У чому плюси? Я практично не викидаю їжу. Зізнаємося чесно, зазвичай люди викидають дуже багато продуктів, які зіпсувалися і залишилися забутими. Таким чином, ми просто викидаємо гроші на вітер. До того ж, ми їмо різноманітну їжу. На простому прикладі я показала, як людина отримує два види салату замість одного.

Меню

Не замовляйте їжу просто так. Подумайте про те, які у вас плани на тиждень, яка зайнятість і які страви ви теоретично готові приготувати. Наприклад, я знаю, що буду зайнята і мені простіше готувати «довгограючі» страви: зварити борщ і зробити рис каррі, які можна їсти кілька днів.

Коли графік буде більш вільним, я можливо захочу спекти торт і робити смузі вранці. Продумуючи меню, ви знову ж слідкуйте за тим, щоб всі продукти використовувалися. А ще ви ставитеся з турботою до себе і своїх ресурсів. Тому що немає нічого гіршого, ніж жінка, у якої горить дедлайн на роботі і стек на сковорідці.

У чому плюси? Можливо, ви здивуєтеся, але така схема закупівель допомагає заощадити значні гроші».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, їжа, гроші, журналісти, цікаво знати, бюджет, Поради
В тему