Поради

Які продукти є корисними для очей

Які продукти є корисними для очей

Дуже важливий для гостроти зору вітамін А. Основним його джерелом є морква, гарбуз, обліпиха, яблука, шипшина, овес, щавель, яєчний жовток. При цьому вітамін А в декілька разів краще засвоюється, коли поєднувати його з жирами (олією, сметаною, маслом).

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Від катаракти, курячої сліпоти, хвороби сітківки, сльозоточивості допомагає вживання продуктів із вітамінами групи В, які містяться в яблуках, зернових, дріжджах, молоці, сирі, яйцях, горіхах, м’ясі, печінці, рибі, капусті.

Ослаблення зору внаслідок зниження тонусу очних м’язів пов’язане з нестачею вітаміну С, на котрий багаті плоди шипшини, горобини, цитрусові, щавель, капуста.

Короткозорість і збіжну косоокість допомагають скоректувати великі дози вітаміну Е, який міститься в олії, пророщених злаках, горіхах, бобових, маслі, молоці, печінці, м’ясі, яйцях.

Оптимальний набір речовин для живлення сітківки ока міститься в чорниці. Погіршення зору може бути викликане нестачею заліза, котре має м’ясо, печінка, птиця, риба, бобові, курага, горіхи, чорний хліб і хліб грубого помелу, гарбузове та соняшникове насіння.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, харчування
В тему