Поради

Захищаємо шкіру від сонячних опіків

Захищаємо шкіру від сонячних опіків

Від яскравих сонячних променів страждає насамперед обличчя. Найчастіше спалити шкіру лиця можна навіть після короткочасного перебування на сонці. Людям з дуже чутливою шкірою достатньо пройтися вулицею, ніяк не захистивши обличчя.

 

Тож поговоримо про лікування, яке допоможе, якщо шкіра стала надто червоною і сильно болить після надмірних сонячних ванн. Все це перевірено часом.


«Зустріч із сонцем »


Перед нанесенням маски гарненько вмийтеся теплою водою. Зачекайте, поки обличчя висохне природним шляхом, накладіть на обличчя листя свіжої капусти, попередньо обливши його окропом. Через 15 – 20 хвилин листя зніміть і витріть обличчя сухим рушником. Наносьте маску аж до повного позбавлення від слідів опіків на обличчі.


«Ласкаво просимо на пляж»


Якщо ваша шкіра швидко червоніє навіть після п’ятихвилинного перебування на сонці, рекомендується періодично наносити таку маску: 1 ст. л. вівсяних пластівців подрібніть і змішайте з 2 ст. л. молока. Приготовлену масу поставте на 10 – 15 хвилин у тепле місце, після чого збийте і нанесіть на обличчя на 20 – 30 хвилин. Робіть маску 2 – 3 рази на тиждень.


«Ягідка»


Дуже добре влітку наносити маску з полуниці. Вона допоможе не тільки позбутися від шкіри, що облазить, але і буде сприяти рівній засмазі. Візьміть кілька не зовсім зрілих ягід полуниці і розімніть їх. Отриману кашку нанесіть на обличчя на 10 – 15 хвилин, а потім змийте теплою водою.


«Пастка»


Косметичне молочко дуже легко приготувати самостійно, якщо змішати 2 ст. л. молока з такою ж кількістю соку дині та негазованої мінеральної води. Отриману суміш поставте в тепле місце на 10 – 15 хвилин. Нанесіть на обличчя на 20 – 30 хвилин. Зніміть маску ватяним тампоном.


«Чутливий»


Якщо у вас чутлива шкіра, приготуйте такий лосьйон: 50 г свіжої або засушеної м’яти залийте 1,5 л холодної кип’яченої води і настоюйте протягом 30 – 40 хвилин. Процідженою рідиною протирають обличчя і тіло на ніч.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему

Останні матеріали