Поради

Як покращити своє життя просто зараз: ефективний рецепт від психологів

Як покращити своє життя просто зараз: ефективний рецепт від психологів

Якщо в один прекрасний момент ви раптом усвідомили, що постійно перебуваєте в поганому настрої, вас дратує навіть те, що ще недавно радувало, ви погано спите, не хочете спілкуватися з близькими, відчуваєте постійну тривогу - це означає, що внутрішньо ви незадоволені тим, що відбувається і прийшла пора щось змінювати.

У ситуації, коли немає сил і втрачені орієнтири «куди рухатися далі», найскладніше – почати діяти. Більшість людей не розуміє, як підступитися до вирішення завдання і з чого почати. Оскільки для психологів запит про зміну життя – один з найбільш частих, то вони пропонують загальну схему, яка налаштує на новий лад і дозволить зібрати ресурс для поліпшення життя.

  1. Простіше змінити зовнішнє, ніж внутрішнє. Саме тому почати пропонується з очищення простору навколо себе, а саме, з приведення в порядок місця проживання. Всім відомо, що фізична праця знижує тривогу, а будь-яке прибирання, крім звільнення території, допоможе привести в порядок думки і позбутися від мотлоху. Позбавлення від старого і непотрібного додасть внутрішніх сил, символічно звільнить місце для нового.
  2. Внутрішнє «прибирання» варто почати з спостереження за своїми думками: про що частіше і довше за все ви думаєте протягом дня. Бажано кілька днів ці роздуми коротко записувати, щоб було зручніше аналізувати. Пройшовши цей етап, можливо, ви побачите, що значну частину часу перебуваєте в негативі, який не тільки псує настрій, а й забирає більшу частину сил і енергії. Робота над освоєнням позитивного мислення потребує часу і зусиль, але результат вартий того.
  3. Структурування часу – вкрай важливий момент. Поспостерігайте кілька днів, на що ви витрачаєте свій час і запишіть спостереження практично щохвилини. Так можна буде виявити на що ви витрачаєте свій час і наскільки продуктивно і з користю воно проходить. Проаналізувавши список, ви побачите, як багато корисного та приємного можна встигнути, якщо не витрачати дорогоцінний час даремно.

Тепер, коли у вас з’явилися сили, час і позитивний настрій до змін, ви готові рухатися далі. Як відомо, будь-який шлях починається з першого кроку. Ви можете це зробити для поліпшення свого життя.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Життя, психологія, Поради
В тему