Поради

Три звичні для нас продукти, які смертельні для котів і собак

Три звичні для нас продукти, які смертельні для котів і собак

Будь-який власник домашнього вихованця хоча б раз у житті стикався з жалібним поглядом тварини, яка жадає пригоститися їжею людини. Найчастіше вона нешкідлива для котів і собак, проте бувають і винятки, які загрожують летальним результатом.

Ось детальніше про продукти, які протипоказані чотирилапим.

Сіль

Надлишок солоної їжі або солоної води в організмі тварини може спровокувати соляне отруєння. У кращому випадку все може обійтися легким проносом. У гіршому – у вихованця проявляться судоми і набряк мозку, що може призвести до смерті.

Шоколад

Згідно з даними американської ветеринарної асоціації, «шоколадні судоми» посідають перше місце серед побутових отруєнь вихованців. Якщо кішки байдужі до солодкого, то собаки зовсім не проти покуштувати ласощі.

Чим більше в продукті метилксантинів, які містяться в какао, тим вища ймовірність отруєння. Крім шоколаду, метилксантини є в каві, чаї та деяких газованих напоях, тому від них тваринам також потрібно триматися подалі.

Цибуля і часник

Коти нерідко отруюються котлетами або дитячим м’ясним харчуванням, в якому ці інгредієнти містяться в мінімальних кількостях. Отруєння може статися і після разового вживання, і після поступового накопичення речовини в організмі. У кішок цибуля і часник викликають гемолітична анемія - прискорене важке дихання, слабкість і тахікардію.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: собаки, тварини, продукти, цікаво знати
В тему

Останні матеріали