Поради

Як впоратися з запахом і плямами поту на одязі без прання

Як впоратися з запахом і плямами поту на одязі без прання

Позбавити речі від запаху поту і забруднень, зрозуміло, швидше і простіше за все, виправши їх. Але що робити, якщо прання з якої-небудь причини неможливе? Ділимося секретами, за допомогою яких можна досить легко впоратися з неприємним запахом і брудом на одязі.

Провітрювання

Неприємні запахи, що «оселилися» на одязі, можна спробувати вивітрити. Повісьте речі на плічки і розвісьте їх на свіжому повітрі або на балконі.

Сода

З плямами від поту на одязі легко впорається звичайна сода. Необхідно її змішати з водою, щоб вийшла густа паста. Річ, яку ви збираєтеся почистити, потрібно вивернути навиворіт і обробити забруднені ділянки пастою з соди, змішаної з водою. Чекаємо повного висихання пасти, а після просто акуратно очищаємо її з одягу. Слідів від поту не залишиться, неприємного запаху теж.

Горілка

Нейтралізувати неприємний запах і розводи від поту на одязі можна, приготувавши горілчаний розчин. Для цього треба змішати 6 частин горілки з 1 частиною води і розпорошити на забруднені зони за допомогою пульверизатора. Від розводів і запаху поту не залишиться і сліду.

Кава

Кавові зерна допоможуть в разі, коли позбавити від неприємного запаху необхідно верхній одяг, який не можна часто чистити або прати. Зерна слід перемолоти, насипати в підготовлений тканинний мішечок (можна використовувати марлю або звичайний носовичок) і вкласти всередину одягу, розмістивши його в зоні пахв. Залишити на ніч.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: одяг, Поради, жінки
В тему