Поради

Як швидко завагітніти: дієві способи та поради

Як швидко завагітніти: дієві способи та поради

Вагітність - стан, про який мріє чи не кожна жінка дітородного віку. Проте не усім вдається завагітніти одразу після інтимного контакту з чоловіком. Ось тоді і виникає питання у пари, що мріє про маля: як швидко завагітніти?

Чому жінка вагітніє не одразу і чимало спроб залишається безрезультатними? На це питання немає однозначної відповіді. Все індивідуально.

Як переконують лікарі, більшість пар, котрі хочуть зачати дитину, не знають найсприятливіших моментів для зачаття, не розуміють, що таке овуляція і для чого вона, не надають значенню харчуванню, способу життя і впевнені, що шкідливі звички не впливають на вагітність. В цьому й найбільша помилка чоловіка та жінки.

Перераховані вище чинники стають безпосередньою перешкодою вагітності. Розглянемо їх детальніше.

Визначаємо момент овуляції

Овуляція – це період дозрівання яйцеклітини і виходу її з яєчника. Сформована яйцеклітина поза яєчником готова до запліднення. Саме цей період – найсприятливіший час для зачаття, щоб жінка завагітніла.  Зазвичай овуляція припадає на середину регулярного менструального циклу. Тобто, якщо у жінки 28 денний менструальний цикл, то овуляція проходитиме на 14 день циклу. Але це не завжди так, адже цикли можуть бути тривалішими й нерегулярними. Лікарі вважають, що овуляція протікає з похибкою у 4 доби: тобто за 4 дні до середини циклу чи 4 дні після нього.

В середньому овуляція триває 4-5 діб. Лікарі також радять тим парам, що мріють зачати маля, в ці дні вести активне статеве життя і обмежитися у прийманні будь-яких препаратів. Нерідко жінки відчувають наближення овуляції через збільшення прозорих тягучих виділень з піхви, дискомфорту в грудях, болю внизу живота в ділянках яєчників. Хоча такі симптоми наявні не у всіх жінок. Їх відсутність не слід пов’язувати з певними захворюваннями, адже у кожної жінки все індивідуально.

Визначити момент овуляції можна такими способами:

  1. Через консультацію у лікаря - ваш гінеколог зможе пояснити багато нюансів, пов’язаних з протіканням овуляції, та призначить аналіз крові на визначення рівня гормонів, що провокують овуляцію. Проте чомусь так повелося, що не кожна жінка, яка хоче завагітніти, звертатиметься до лікаря без нагальних потреб. Фармацевти пішли на зустріч таким жінкам і запропонували інший варіант.
  2. Придбати тести на визначення овуляції - жінки мають можливість перевірити настання овуляції в домашніх умовах через звичайні тести, вони мало чим відрізняються від тестів на вагітність. Але і вони не дають стовідсоткової гарантії.
  3. Регулярно вимірювати базальну температуру. Щоб використовувати такий спосіб, варто дотримуватися декількох правил, щоб результат не викликав сумнівів. Насамперед, процедуру треба проводити лише вранці в один і той же час, не встаючи з ліжка. Як переконують лікарі, результати будуть правдиві, коли тіло ще малорухливе після сну. Зазвичай жінки готують все заздалегідь: термометр, записник, годинник тощо. Методика замірів базальної температури: в пряму кишку вводять термометр на 10-15 хвилин. Якщо протягом трьох діб базальна температура стабільно висока (вище 37,2 градусів і далі), то в організмі проходить овуляція. Якщо температура низька упродовж цілого місяця, зверніться до лікаря, адже на її відсутність може вплинути чимало чинників: стрес, гормональний збій і жіночі захворювання.

Який спосіб є надійнішим сказати важко, адже організм жінки на ті чи інші зміни реагує по-різному.

Отже, найсприятливішим часом для вагітності є овуляція та період «фертильного вікна». Жінка завагітніє, коли протягом 48 годин яйцеклітина, вийшовши з яєчника, потрапить в маточні труби, де активні сперматозоїди її запліднять. Такі дні тривають 6-8 діб, тобто з 10 по 17 день менструального 28-денного циклу.

Правильне харчування

Не менш важливим при спробі зачати дитину є й правильне харчування. Щоправда, які продукти і як впливають найкраще на репродуктивну функцію людини вчені і досі не встановили. Усі міркування та судження залишаються на рівні гіпотез.

Так, учені вважають, що рослини родини бобових містять найбільшу кількість білка, добре засвоюються травною системою людини, позитивно впливають на зміцнення стінок яйцеклітини. 

Подібні здогадки торкаються і зелених фруктів, капусти, картоплі тобто тих рослин, що насичені фолієвою кислотою. Як запевняють вчені, молодій парі для зачаття дитини, потрібно за 3 місяці до вагітності приймати фолієву кислоту як харчову добавку. Вона є синтетичним вітаміном В, який краще сприймається організмом. Фолієва кислота попереджає відхилення в розвитку плода людини.

І тут знову парадокс: і досі не існує достеменних даних щодо впливу незасвоєної кислоти на людський організм, зокрема дитячий. Тобто все в нашому світі відносне.

Так чи інакше, а незмінними залишаються такі аксіоми:

  • Завжди, а тим паче тоді, коли плануєте зачаття, парі слід правильно харчуватися;
  • Потрібно відмовитися від шкідливих звичок, бо вони гублять вас і нащадків;
  • Виробити звичку займатися фізкультурою і вести активний спосіб життя;
  • Вживати кожного дня максимальну кількість чистої води;
  • Не переїдати, а  слідкувати за своєю вагою. В огрядних чоловіків через надмірну кількість жиру виробляється більше жіночого гормону естрогену і менше сперматозоїдів.
  • Обмежити споживання кофеїну, який в надмірній кількості згубно впливає на репродуктивну систему людини;
  • Споживати тваринне м’ясо. Це сприятиме швидкому зачаттю;
  • Ввести в свій тижневий раціон страви з риби, овочі та фрукти, білий хліб замінити на чорний, або й взагалі обмежитися у споживанні мучних виробів тощо.

Запам’ятайте, всі ваші старання зведуться нанівець, якщо при правильному харчуванні й активному способі життя ви будете постійно переживати стрес.

Рекомендації та поради, як швидко завагітніти

Насамперед, варто вказати на ті помилки молодої пари, що перешкоджають вагітності.

Основні помилки пар, які не можуть зачати дитину:

Щоденний частий статевий акт

Широко побутує думка, що частий, а головне щоденний статевий акт збільшує шанси на вагітність жінки. Проте, як стверджують експерти, це не зовсім так. Для того, щоб сперма повноцінно сформувалася, а сперматозоїди були максимально активними треба 2, а той цілих 5 днів. Статевий акт, який відбувається часто, може стати причиною виділення невеликої кількості сперми, де сперматозоїди будуть недорозвиненими. Саме тому лікарі радять займатися сексом не більше 2 чи 3 разів на тиждень, що збереже пристрасть у стосунках, а такий результат як зачаття закладе фундамент справжньої сім’ї. 

Утримання від сексу

Теж не вихід і не прискорить зачаття, бо довге утримування стане причиною того, що сперматозоїди будуть старими і менш активними. Вони як і яйцеклітина мають свій час дозрівання, продуктивності і гибелі.

Паритися в лазні

Міф про швидке зачаття після гарячої лазні ґрунтується на тому, що висока температура розслабляє тіло і багато сперми без перешкод потрапить у матку. Натомість експерти доводять, що під впливом високої температури тіла чоловічі сперматозоїди стають малорухливими, що зводить можливість зачати дитину до нуля.

Практикувати різні пози в сексі

Щодо впливу на зачаття нових експериментальних поз в сексі  думки експертів розбіглися. Одні стверджують, що класична поза, де чоловік зверху, найефективніша. Інші пропонують випробовувати нові пози, що подарують нові відчуття і допоможуть кращому засвоєнню сперми. Якби не сперечалися експерти, однак в науковій теорії не існує реальних підтверджень, що нові пози в сексі покращили відсоток зачаття. І як не парадоксально, але в більшості випадків, саме завдяки класичній позі відбувається швидке зачаття, особливо коли після сексу жінка не проявляє зайвої активності.

Спринцювання

Жінки вдаються до спринцювання з метою покращити лужне середовище в піхві і створити найкращі умови для зачаття. Спринцювання лікарськими травами чи слабким содовим розчином не може стати панацеєю та прискорити запліднення. Є чимало прикладів того, як жінки шкодили своєму здоров’ю спринцюванням. Воно порушувало стан мікрофлори матки і ставало причиною запальних процесів через загострення жіночих хвороб. 

Довести жінку до оргазму

Це справа принципу для чоловіка. На думку сильної статі, оргазм – це найімовірніший результат результативного статевого акту. Це не зовсім так. Під час оргазму шийка матки в жінки швидко скорочується і піднімається, що перешкоджає потраплянню сперми в маточні труби до сформованої яйцеклітини. Отже, якщо зачаття в пріоритеті, потрібно бути обережним до партнерки і не провокувати сильного оргазму.

Зациклення на невдачах

І найголовніша з помилок – зациклюватися на невдачах зачаття. Програмувати свій мозок лише тієї інформації, не завжди позитивної, що стосується вагітності. Лікарі радять відпустити ситуацію і насолоджуватися життям та одне одним. Хвилювання та стрес – перші вороги зачаття.

Хочете завагітніти? Робіть все зважено і мудро, а саме:

  1. Регулярно перевіряйтесь у лікаря;
  2. Дотримуватися графіку сприятливих днів;
  3. Приймайте прописані лікарем вітаміни;
  4. Займатися сексом 2-3 рази на тиждень;
  5. Ведіть здоровий спосіб життя та правильно харчуйтесь;
  6. Більше гуляйте на чистому повітрі;
  7. Забудьте про шкідливі звички;
  8. Займатися йогою для покращення роботи організму;
  9. Уникайте стресів, ліквідовуйте їх наслідки медитаціями;
  10. Мисліть і живіть позитивно.

Народна медицина

Ще в сиву давнину із безпліддям боролися усіма наявними способами. Особливого успіху в цього досягли повитухи та мольфари. Методи в них були дуже схожі, оскільки ймовірні недуги лікувалися лише цілющими травами.Так, всі знали та вірили, що відвар із рослини шавлії покращує гормональний фон жінки; чай із вільхи лікує різні запалення; борова матка покращує роботу яєчників жінки. Запальні процеси в репродуктивній системі жінки лікував подорожник, а від ускладнень споживали настій споришу. 

Не менш дієвим був і напій з різних лікарських трав, таких як ромашка, календула, наприклад, мати-й-мачуха, буркун тощо. Сухі лікарські рослини в однаковій пропорції (брали зазвичай 50 гр) заливали окропом і давали настоятися. Згодом щодня жінка повинна була не менше двох місяців щодня приймати третину склянки настою і уникати близькості з чоловіком.

Як засвідчували жінки, для деяких з них це стало останнім порятунком.

Як швидко завагітніти? Відео

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вагітність, жінки, Здоров'я
В тему