Поради

У чому головні секрети краси арабських дівчат

У чому головні секрети краси арабських дівчат

Навіть незважаючи на те, що мешканки східних країн зазвичай ховають свої обличчя від сторонніх, про їхню красу складають легенди в усьому світі. Загадкові і витончені арабські дівчата мають оксамитову шкіру, розкішне, густе волосся і бездонні темні очі – чи не єдину їх «зброю» у війні за завоювання серця чоловіка.

Так в чому полягає їх головний секрет? Нам вдалося дізнатися! І, виявляється, він не один - їх кілька.

Густе волосся

Одна з найголовніших переваг арабських жінок – їх густе і шовковисте волосся, якому могли б позаздрити багато моделей з реклами шампунів. Як же цим красуням вдається домогтися такого ефекту? Відповідь проста: натуральна косметика!

Під час кожного миття голови вони втирають в шкіру кисле молоко або кефір. Також серед мешканок цих країв дуже популярна глина тфаль. На її основі часто виготовляються маски та інші засоби для догляду за волоссям.

Ще одна чудодійна річ в їх «арсеналі» - індійський агрус, який також називають амла. Екстракт цієї рослини можна придбати на ринку на Близькому Сході (і не тільки) у вигляді порошку або масла. Якщо регулярно додавати невелику кількість цього засобу в шампунь або бальзам, вже скоро волосся набуде більш здорового вигляду, стане об’ємним і міцним.

А ось, щоб надати волоссю більш насичений відтінок і блиск, місцеві красуні замість звичних нам фарб використовують натуральні барвники для волосся, наприклад, хну або басму.

Ідеальна шкіра

Ще одна чудова риса арабських красунь – доглянута шкіра без єдиного недоліку. У цьому заслуга правильного очищення. Для нього дівчата Сходу завжди використовували трояндову воду, але більш просунуті модниці не нехтують також і міцелярною водою.

На відміну від європейських дівчат, які майже поголовно мріють про засмаглу шкіру, східні красуні різними способами намагаються її освітлити. Для цього вони в основному використовують сік лимона. Ця речовина є чудовим натуральним відбілювачем.

Після очищення і відбілювання необхідно забезпечити живлення шкіри. Справитися з цим допоможе маска для обличчя, яку арабські дівчата роблять на основі куркуми. До дрібки приправи вони додають дві столові ложки борошна, дві столові ложки молока і стільки ж трояндової води. Отриману суміш наносять на обличчя на 15-20 хвилин і змивають теплою водою.

Доглянуте тіло

У житті кожної арабської жінки обов’язково присутній хамам – традиційна східна сауна. Такі процедури дуже корисні для здоров’я, так як разом з потом з організму виходить вся зайва рідина і токсини, а шкіра стає неймовірно м’якою і ніжною.

Щоб домогтися ще більшого ефекту, місцеві красуні використовують очищаючі скраби на основі натуральних інгредієнтів. Один із найпоширеніших варіантів – скраб на кавовій гущі. За словами людей, які регулярно ним користуються, він чудово допомагає скоротити прояв целюліту. А по закінченню всієї процедури можна натерти тіло аргановою олією, що давно зарекомендувала себе в сфері косметології.

Ароматерапія

Арабські жінки надають величезного значення ароматерапії. Найулюбленіші їх ефірні олії – ванільна, трояндова, сандалова, жасминова і мускусна. Вся парфумерія в східних країнах створюється виключно на основі ефірних олій. Можливо, саме тому вона і користується таким попитом у всьому світі.

До слова, з недавнього часу аромотерапію також почали використовувати дівчата з інших країн. Але якщо арабки влаштовують собі такі процедури чи не кожен день в домашніх умовах, то в європейських салонах, щоб насолодитися пахощами, потрібно буде віддати кругленьку суму грошей.

Вільний одяг

Стандарти краси в країнах Сходу сильно відрізняються від європейських, тому і жінки тут виглядають не так, як ми звикли. На противагу худорбі і підтягнутим тілам, тут цінуються соковиті форми, тому арабки НЕ морять себе голодом і не сидять на дієтах, а їдять все, що душа забажає.

Всі достоїнства і недоліки своїх фігур вони приховують під вільним одягом. Найчастіше це традиційні наряди, шаровари, туніки і сукні до підлоги. Крім того, речі вільного крою не тільки допомагають «заховати» все зайве, а й допомагають уникнути неприємних наслідків від носіння вузького і приталеного одягу (варикозу, капілярних сіточок, целюліту і так далі).

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, косметика, жінки, Секрети успіху
В тему

Останні матеріали