Поради

Дивовижна історія світшотів: допомогла любов до сина

Дивовижна історія світшотів: допомогла любов до сина

Всі знають, що таке світшоти – це така спортивна кофта без капюшона. Але мало хто знає, як саме вони з’явилися в наших гардеробах. Ось дивовижна історія створення світшотів.

Перші світшоти з’явилися в 1920-х. Їх творцем прийнято вважати Бенджаміна Рассела, в той час він володів текстильною фабрикою в Алабамі і шив жіночі сорочки.

Одного разу його син поскаржився, що в вовняному светрі просто неможливо грати в футбол. У ньому жарко, незручно, а ще шерсть викликає подразнення на шкірі. До того ж, светри довго сохнуть.

Бенджамін хотів полегшити життя синові і вирішив зшити кофти з щільного бавовняного матеріалу. На найперших світшотах з обох сторін був трикутник з тонкої рифленої бавовни, який відповідав за вбирання поту.

Кофта виявилася настільки зручною, що місцева спортивна команда попросила зшити набір таких. Пізніше про них дізналися і професійні спортсмени.

До слова, Бенджамін навіть запустив окрему лінію по виробництву світшотів і зробив власний бренд. Ось так турбота про свою дитину допомогла батькові стати новатором у світі одягу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: історія, одяг, цікаво знати
В тему