Поради

Лікарі попередили про несподівану небезпеку популярної спеції

Лікарі попередили про несподівану небезпеку популярної спеції

Куркуму називають однією з найбільш корисних добавок до їжі. Однак, як виявилося, що продовжуюча молодість спеція протипоказана деяким людям.

Про це розповіла лікарка-дієтологиня Віккі Петерсен.

«На жаль, в куркумі можуть бути токсичні інгредієнти і навіть важкі метали на кшталт свинцю», - попереджає лікарка.

Крім того, недобросовісні виробники іноді додають в куркуму борошно, що містить глютен. Тоді спеція буде небезпечна для людей з непереносимістю глютену і целіакією.

Петерсен радить їсти до тисячі міліграмів куркуми в день.

А коли людина з’їдає за день понад дві тисячі міліграмів спеції або споживає куркуму низької якості, виникають проблеми. Це може привести до дискомфорту в шлунку і нудоти.

Друзі! Підписуйтесь на наш канал в Telegram та сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: здоровий спосіб життя, Здоров'я, страви, Лікарі, Поради
В тему

Останні матеріали