Лікарі попередили про несподівану небезпеку популярної спеції
Куркуму називають однією з найбільш корисних добавок до їжі. Однак, як виявилося, що продовжуюча молодість спеція протипоказана деяким людям.
Про це розповіла лікарка-дієтологиня Віккі Петерсен.
«На жаль, в куркумі можуть бути токсичні інгредієнти і навіть важкі метали на кшталт свинцю», - попереджає лікарка.
Крім того, недобросовісні виробники іноді додають в куркуму борошно, що містить глютен. Тоді спеція буде небезпечна для людей з непереносимістю глютену і целіакією.
Петерсен радить їсти до тисячі міліграмів куркуми в день.
А коли людина з’їдає за день понад дві тисячі міліграмів спеції або споживає куркуму низької якості, виникають проблеми. Це може привести до дискомфорту в шлунку і нудоти.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.