Поради

Що треба зробити у 20 років, щоб бути щасливим у 40

Що треба зробити у 20 років, щоб бути щасливим у 40

В юності здається, що попереду ще довгі десятки років на реалізацію своїх мрій і бажань. Однак в суєті повсякденних турбот роки молодості проносяться з шаленою швидкістю і потім в 40 років у багатьох викликають лише жаль.

Ось детальніше про те, що зробити в 20 років, щоб бути щасливим, навіть коли молодість пройде.

Не нехтуйте здоров’ям

Якщо зараз, незважаючи на безсонні ночі і неправильне харчування, організм працює найкращим чином, це не означає, що так буде завжди. З роками метаболізм погіршиться і любов до жирної їжі в поєднанні з відсутністю спорту неминуче приведуть до зайвої ваги. Нестача сну спровокує когнітивні проблеми і захворювання серцево-судинної системи. А зловживання алкоголем і тютюном буде шкодити як здоров’ю загалом, так і зовнішньому вигляду зокрема.

Навчіться поводитися з грошима

У 20 років підрахунок доходів і витрат, інвестиції та накопичення виглядають як суцільні обмеження. Гроші хочеться витрачати тут і зараз, не замислюючись про далеке майбутнє. Ось тільки таке недбале ставлення до засобів через роки загрожує в кращому випадку - невдоволеністю, в гіршому - кредитними заборгованостями.

Вести бюджет не так складно, як здається на перший погляд. Крім того, з його допомогою ви можете несподівано для себе з'ясувати, що спускає величезну кількість коштів на непотрібні речі, хоча могли б вкласти їх в покупку нерухомості.

Вибирайте враження, а не речі

Заробивши навіть найменшу суму грошей, люди нерідко прагнуть витратити її на дизайнерську річ або на новітню модель смартфона. Володіння цими благами дарує їм якийсь «статус» і допомагає самоствердитися в соціумі. У той же час такі люди часто забувають про те, що речі прийдуть в непридатність через кілька років, а от емоції від подорожі (яка може коштувати навіть дешевше брендового сумки) залишаться на все життя.

Якщо ви оточені «статусними» речами, але при цьому з заздрістю дивитеся на знайомих, які вже побачили півсвіту, можливо, варто інакше розставити пріоритети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, Поради
В тему