Поради

Вчені пояснили, як правильно мріяти і чому це потрібно

Вчені пояснили, як правильно мріяти і чому це потрібно

Вчені з Університету Флориди в США з’ясували, що більшість людей не вміють мріяти.

Фахівці провели кілька досліджень, під час яких вони просили добровольців подумати про щось приємне. Результати експериментів здивували психологів: з’ясувалося, що більшість сучасних людей не вміють мріяти. Це їм важче робити, ніж міркувати про повсякденні справи.

Важливо відзначити, що мрійливість вчені сприймають як здатність зануритися в свої думки, фантазії і отримувати від них задоволення. Професор психології Університету Флориди, доктор філософії Ерін Вестгейт заявив, що фахівці «були збиті з пантелику».

Учасникам було важко. Їм навіть на думку не спадало, що вони можуть витратити свій час для того, щоб насолодитися власними думками.

Психологи нагадали, що приємні думки вкрай важливі для людини. Вони не тільки покращують самопочуття і настрій, але і збільшують толерантність до болю, а також рятують від нудьги і почуття самотності.

Передусім експерти радять виділити теми, про які було б приємно подумати. Ними можуть стати подальші досягнення або просто радісні думки – головне, щоб ідеї приносили задоволення.

Не менш важливо вибрати час для мрій – наприклад, під час ранкового душу або перерви на роботі. Думки про приємне допоможуть зменшити стрес під час роботи, резюмували експерти.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вчені, психологія, цікаво знати
В тему

Останні матеріали