Поради

Які речі не можна тримати на кухні

Які речі не можна тримати на кухні

Погодьтеся, що на кухні ми проводимо значну частину свого часу, коли перебуваємо вдома. Тому не дивно, що намагаємося зробити цей куточок затишним і функціональним. Але часто просто не замислюємося про те, що деяким речам просто не місце на кухні.

Ліки

Більшість людей медикаменти тримають саме на кухні, роблячи тим самим помилку. Більшість лікарських препаратів рекомендується зберігати в сухому, прохолодному, темному і недоступному для дітей місці. Навряд чи цим критеріям відповідає простір кухні. Тут досить волого і навряд чи завжди прохолодно. Таким чином, влаштовуючи аптечку в одній із кухонних шафок, ви не дотримуєтеся рекомендацій, а значить, ліки можуть псуватися швидше.

Спеції

Не лякайтеся, ми не закликаємо вас забирати всі баночки з приправами з кухні і шукати їм місце в кімнатах, мова йде про прострочені спеціях. Напевно, якщо ви зараз переберете баночки і пакетики, такі виявляться у вас в асортименті. Здавалося б, ну що може трапитися з приправою, термін придатності якої закінчився лише місяць тому? Занадто страшного - нічого, але і користі від таких спецій теж не буде ніякої.

Трави втрачають свій аромат, крім того, якщо вони зберігаються в нещільно закритих ємностях, на них осідає пил. Погодьтеся, приємного мало. Періодично проводьте ревізію на полицях зі спеціями і без жалю позбавляйтеся від тих, у яких закінчився термін придатності.

Посуд, яким не користуєтеся

По-перше, абсолютно точно потрібно відправляти в сміття посуд зі відколами, пошкодженим покриттям і іншими дефектами: використання його може бути просто небезпечно для життя, а зберігання лише «з'їдає» місце на кухні. Якщо ж мова йде про цілком придатний посуд, який, тим не менш, вже не перший рік припадає пилом у шафах, подумайте про те, щоб або, нарешті, знайти йому застосування, або віддати комусь, хто буде ним користуватися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, Поради, цікаво знати
В тему