Поради

Продукти, поєднання яких небезпечне для здоров’я

Продукти, поєднання яких небезпечне для здоров’я

Про несумісність деяких продуктів знають практично всі, але є і такі страви, які ми абсолютно спокійно їмо, навіть не підозрюючи, що це може бути шкідливо і навіть небезпечно. Ось які поєднання можуть спричинити негативні наслідки для здоров'я.

Молоко з іншими продуктами

З дитинства, напевно, багато хто пам'ятає, як смачно закушувати молоко булочкою чи печивом. Однак, робити цього не варто категорично. Молоко взагалі краще пити окремо, уникаючи будь-яких поєднань з цим продуктом. Справа в тому, що воно містить протеїн, який погано перетравлюється з борошняними продуктами або іншими протеїнами. Так що, якщо дуже хочеться молока, вживайте його як окремий прийом їжі. Бажано за пару годин до сну або через таку ж кількість часу після їжі.

Фрукти з йогуртом

Поєднання, треба визнати, дуже смачне, але в той же час вкрай шкідливе. У йогуртах міститься багато бактерій, вони вступають в реакцію з цукром, що містяться у фруктах, що призводить до утворення токсинів.

Ягоди з цукром

Теж знайоме всім і улюблене для багатьох поєднання насправді загрожує досить неприємними наслідками. Цукор плюс ягоди дорівнює бродіння. Тобто, по суті, щоразу, коли ви ласуєте полуницею, щедро посипаною цукром, то влаштовуєте в шлунку маленький винний заводик. Процес бродіння, в свою чергу, викликає здуття кишечника і коліки.

Томати з пастою

Ще від одного улюбленої для багатьох страви варто відмовитися. Макаронні вироби містять багато крохмалистих вуглеводів, які погано засвоюються. Томати ж, в свою чергу, містять багато кислоти, яка заважає засвоєнню крохмалю. Така суміш легко може привести до здуття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, Здоров'я, Лікарі
В тему