Самі корисні супи: пояснення дієтологів
Сочевичний суп є найкориснішим для організму супом. Про це розповіла дієтологиня Ольга Деккер.
За словами фахівчині, такий суп особливо багатий білками.
«Нехай вони рослинні, там всього 12 амінокислот, але ми також можемо додати в цей суп тварини джерела білка, такі як м'ясо», - пояснила Деккер.
Крім того, суп містить в собі велику кількість клітковини, і добре підходить для зміцнення імунітету, додала фахівчиня.
Друге місце за корисними якостями займає овочевий суп на м'ясному бульйоні. При цьому в ньому можуть використовуватися і свіжі, і заморожені овочі.
«Я б додала стручкову квасолю, кабачок, можна селеру відварити, також корінь селери. Тобто мінімум простий групи вуглеводів. Тоді у нас буде шматочок м'яса як джерело білків і жирів і додатково клітковина з овочів», - пояснила дієтолог.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.