Поради

Чому чоловіки ненавидять свята і причому тут жінки

Чому чоловіки ненавидять свята і причому тут жінки

У лютому та в березні відзначають свята, які викликають великий резонанс. Люди обговорюють, а чи потрібні взагалі свята і вимагає любов матеріальних доказів.

Більшість противників урочистостей стверджують, що свята в дусі 14 лютого та 8 березня – це просто маркетингові пастки. Однак будь-яке свято в капіталістичному світі пов'язане з витратою грошей, чи то покупка червоної ікри на Новий рік, кульок на День народження або гарбуза на Хелловін.

В основному, в Україні нелюбов до свят пов'язана з тим стереотипом, що жінка виступає в ролі людини, яка чекає подарунків і приймає їх, а чоловік повинен надати ці подарунки. Відповідно, вся відповідальність і завищені очікування покладаються на чоловіків. У разі, якщо очікування не виправдовуються, в парі відбувається сварка.

Така система формувалася поступово і досить міцно «засіла» в головах багатьох українців. У міру розвитку патріархального суспільства з соціальними конструктами про те, що чоловік - годувальник і завойовник, а жінка - берегиня вогнища, люди так і не навчилися говорити один з одним на рівних. Недомовки породжують нерозуміння, а проста розмова і командна робота могли б привнести в життя пари набагато більше романтики, ніж здається.

На думку психологині і сексологині Олени Третьякової, любов вимагає матеріальних підтверджень. При цьому в стосунках важлива обопільність, тому що увага, символом якого стає подарунок, важлива не тільки жінці, але і чоловікові.

У психології існує п'ять мов любові: слова заохочення, час, подарунки, дотики і допомога. Далеко не завжди люди в парах висловлюють свою любов так, як того хоче партнер. Але це не означає, що потрібно уникати його потреби, висловлюючи почуття виключно на своїй мові. Потрібно прислухатися один до одного, вчитися розпізнавати жести один одного і проговорювати очікування.

Питання очікувань важливе, бо один партнер може мріяти про поїздку за кордон, букет квітів або перстень, але не говорить про це. Тут важливо враховувати, що люди не можуть читати думки один одного. При цьому якщо ви будете протягом якогось часу говорити про свої очікування і мрії, в якийсь момент вони стануть правилом вашої пари.

На жаль, кіношна романтика сформувала в умах людей неправильні уявлення про відносини. У житті вона природним шляхом з'являється на самому початку спілкування, романтичність також може бути особливістю людини або ж це результат чесної розмови. Навіть якщо ваш партнер не романтичний, розмова про подарунки допоможе йому пізнати вас краще. Партнер буде знати, як зробити вам приємне.

Інша справа, якщо людина не прислухається до ваших бажань і потреб. У такому випадку варто задуматися про те, наскільки ваше щастя знаходиться в пріоритеті у поточного партнера, наскільки ваші стосунки гармонійні.

Подарунки та сюрпризи, а також романтичні прогулянки або поїздки в стосунках демонструють партнерам, наскільки вони значущі і кохані. Але щоб ця схема «працювала», всім членам відносин необхідно вкладатися рівноцінно.

Звичайно, якщо вам подарували квіти, то не потрібно терміново бігти за відповідним подарунком. Краще дочекатися ресурсного стану і продемонструвати партнеру свою любов. В іншому випадку, відсутність взаємного обміну енергією зростає шанс вигоріти. А вигорання цілком може наздогнати не тільки в роботі, але і в особистому житті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: свято, чоловіки, жінки, стосунки, психологія, подарунки
В тему