Поради

Як легко і просто почати медитувати

Як легко і просто почати медитувати

Медитація - це мистецтво фокусувати свою увагу на чомусь одному.

Ця практика приходить тисячами шляхів, і приносить користь для здоров'я, дозволяє поліпшити концентрацію уваги, менше турбуватися, і дарує відчуття щастя.

І хоча дуже багато людей в той чи інший період життя приходять до медитації, лише невеликий відсоток займається цією практикою постійно, не кидаючи її. Можлива причина в тому, що багато новачків приступають до цього без належного настрою. А тому ми пропонуємо 10 рекомендацій, які допоможуть налаштуватися на потрібний лад і медитувати правильно.

  1. Введіть медитацію в звичку

Виберіть собі конкретний час, який буде присвячено тільки медитації - краще двічі в день. Тільки так, дотримуючись чіткого розкладу, ви зможете перейти на наступний рівень медитації.

  1. Почніть з дихання

Глибоке дихання уповільнює серцебиття, розслаблює м'язи, допомагає зосередитися, і є ідеальним початком практики медитації.

  1. Медитуйте з Метою

Початківці повинні зрозуміти, що медитація - це активний процес. Мистецтво фокусування уваги на одній точці - це важка робота, і для цього у вас повинна бути справжня Мета.

  1. Зауважте момент, коли до вас почне підкрадатися розчарування

Це досить поширене серед початківців, які задаються питаннями як «агов, ну що я тут сиджу?» або «чому я не можу, нарешті, зосередитися?». Коли таке відбувається, сфокусуйтеся на диханні, і відпустіть подібні думки.

  1. Прочитайте одну-дві книги про медитації

Переважно, щоб це була інструкція, яка детально пояснює техніку, а також переваги медитації. Це дасть вам необхідну мотивацію.

  1. Переконайтеся, що ніхто вас не потурбує

Одна з найгрубіших помилок новачків полягає в тому, що вони не забезпечують собі умови для практики, умови, в яких їх ніхто не потривожить. Якщо у вашій свідомості живе думка про те, що телефон може задзвонити, діти можуть прокинутися або чайник може закипіти, то ви ніколи не зможете досягти стану повної релаксації.

  1. Використовуйте свічку

Медитація з закритими очима може бути складною для новачків. А запалена свічка допомагає сфокусуватися на язичку полум'я. Це дуже потужна підтримка.

  1. Не нервуйте

Мабуть, це найважливіша, але й найскладніша умова для новачків. Не важливо, що відбувається протягом дня, нехай це вас не хвилює. Негативні емоції заважають вам зосередитися, тому намагайтеся не нервувати до і не злитися після медитації.

  1. Медитуйте рано вранці

Безсумнівно, ранній ранок - це найкращий час для медитації. Ваш розум ще не забитий звичайними тривогами дня, і менше шансів, що вас потурбують. Візьміть в звичку прокидатися на півгодини-годину раніше, щоб медитувати.

  1. Зауважте момент, коли ваш інтерес до медитації почне згасати

Медитація - це важка робота, і неминуче настане момент, коли вам здасться, що медитація більше не вкладається в ваше життя. Саме тоді ви найбільше потребуєте практики. В такий момент ви можете перечитати книги по медитації, або послухати аудіо-диски, це дасть вам нову енергію.

Медитація - це чудова практика, але вона може бути досить складна на початку. Дотримуючись цих порад, ви зможете зробити медитацію частиною вашого життя, і швидко перейти на наступний рівень!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Поради, цікаво знати
В тему

Останні матеріали