Поради

Як розпізнати справжню натуру людини

Як розпізнати справжню натуру людини

У житті трапляються ситуації, коли довіряєш людині, а вона раптово показує себе з поганої сторони - може відмовити там, де допомога потрібна і очікувана, зникнути в потрібний момент, а то і взагалі з'ясується, що довгі роки вона дружить з кимось «проти вас».

Про це йдеться у статті Діани Сабітової.

Чи можна себе уберегти від розчарування, а головне - від наявності подібних персонажів у близькому колі?

  • Можна. Для початку спробуйте дотримуватися баланс - давати людині рівно стільки, скільки дає вона. Зустрічі, спілкування, дзвінки - все намагайтеся робити в спокійному режимі, а головне стежте за тим, щоб ініціатива до активностей виходила не тільки від вас.
  • Далі - перевірте, як людина буде поводитися в ситуаціях, коли ви явно не можете бути корисним: не підвозите до роботи, не кидаєтеся рятувати-виручати на першу вимогу, не даєте в борг. Звичайно, перегинати палицю не варто, але глобально - тільки по-справжньому зацікавлені люди залишаються поруч, коли ви перестаєте бути корисним і потрібним. Дуже багато знайомств формується за принципом - буду там, де смачно годують, і відразу ж відлітають, як тільки настає розуміння, що потрібно не тільки отримувати, але й щось давати натомість.
  • Інше важливе правило - слідкуйте за тим, як людина поводиться з іншими людьми. Якщо говорить про них погано, підставляє, зраджує або про неї є подібні відгуки, варто бути обережнішими. Можливо, ви - її чергова жертва і зараз час, коли вона просто завойовує довіру, намагаючись бути якомога частіше поруч з вами і тим самим, створити ілюзію близької людини. Пам'ятайте, близька і надійна людина - це та, з ким ви вже пройшли через різні випробування, але ваші відносини витримали. І це далеко не завжди той, хто просто поруч, тому що так склалися обставини.
  • Ну і наостанок - можна просто дізнатися про життєві плани людини і про її цінності (не плутати їх з інтересами і захопленнями). Якщо ви в чомусь кардинально розходитесь - рано чи пізно ця розбіжність себе проявить у фізичному світі, оточувати себе краще тими людьми, з якими в цих пунктах розбіжностей немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: стосунки, психологія, Поради
В тему

Останні матеріали