Поради

ТОП-7 помилок при приготуванні страв

ТОП-7 помилок при приготуванні страв

Американський журнал Real Simple назвав сім помилок при приготуванні страв в домашніх умовах.

  • Перша помилка - не читати рецепт до кінця перед початком процесу. Як зазначає видання, підготовка інгредієнтів і уважне ознайомлення з інструкцією є одними з найголовніших вимог.
  • Друга помилка - переповнення сковороди під час смаження продуктів. Якщо класти інгредієнти в переповнену сковороду один на одного, то вони почнуть розмокати, через що не вийде приготувати їх з апетитною скоринкою.
  • Поширений прорахунок при варінні макаронів - недостатня кількість солі у воді. Макарони вбирають воду під час приготування, тому для додавання їм аромату під час варіння необхідно всипати досить солі.
  • Ще один прорахунок - використання сушених або залежаних приправ. Як нагадує Real Simple, сушені приправи з плином часу втрачають свою ароматність. Свіжі трави можуть повністю змінити смак страви, тоді як їх сушені аналоги не мають такого ефекту.
  • Інше часте упущення полягає у використанні тупих ножів. Регулярна заточка ножів допомагає не тільки економити час і сили, але також робить процес приготування більш безпечним, відзначає видання.
  • Відсутність на кухні харчового термометра також є помилкою, продовжує автор матеріалу. За його словами, використання цього пристрою є єдиним способом переконатися, що ви приготували м’ясо, птицю або рибу при потрібній температурі.
  • Остання з перелічених помилок - ігнорування того факту, що під час приготування страву потрібно постійно куштувати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Поради, страви, кухня
В тему