Поради

Ці знамениті фільми відверто нами маніпулюють

Ці знамениті фільми відверто нами маніпулюють

Кінострічки нерідко впливають на нас куди сильніше, ніж ми можемо собі уявити. Більш того, деколи фільми по-справжньому маніпулюють нами і нашими переконаннями.

«Ромео і Джульєтта» (всі екранізації)

Якою б дивовижно прекрасною не здавалася ця історія на перший погляд, варто звернути увагу на те, що вона вселяє глядачам досить специфічну думку – нібито в ім’я любові можна позбавити себе життя. Однак з точки зору здорової психіки рішення повинно бути іншим: людині слід подолати всі труднощі втрати (самому або за допомогою фахівця) і продовжувати жити далі.

«Залізна людина», 2008

Герой Роберта Дауні-молодшого – егоїстичний багач, який готовий заради своєї мети піти на все, чого б йому це не коштувало. Сценаристи картини мало не прямим текстом говорять глядачам про те, що гроші і влада дарують людині вседозволеність, і їй не варто побоюватися важких наслідків навіть за самі негарні вчинки.

Красуня і чудовисько

Подібні історії говорять нам про те, що внутрішня краса в рази важливіша за зовнішню. Інакше чому Белль вдалося закохатися в чудовисько, незважаючи на його зовнішню непривабливість?

Однак насправді сенс картини можна трактувати інакше. Після того, як прекрасна дівчина і чудовисько починають відчувати взаємні почуття один до одного, чарівниця знімає прокляття з героя, і він знову стає миловидним принцом. Таким чином, у фіналі картини торжествує краса, а значить, початковий посил фільму втрачає сенс.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, цікаво знати, кіно
В тему