Поради

Як приготувати піцу правильно в домашніх умовах

Як приготувати піцу правильно в домашніх умовах

Тісто стоїть перед вами, готуємо піцу. Але перед тим, як покласти на нього шматочки овочів, ковбасу чи іншу начинку для піци, спочатку – і це правильно - соус для піци. Томатний соус - це вибір № 1, але є й інші пропозиції.

Ідеї соусів для піци:

  • Томатний соус з зеленню
  • Томатна паста
  • Кетчуп
  • Рослинний вершковий сир
  • Сметана
  • Соус для барбекю
  • Голландський соус
  • Без соусу

Як правильно готувати піцу?

Класична італійська піца подається з томатним соусом та помідорами, оливковою олією, часником та не без таких трав, як базилік та орегано. Важливо, щоб ви не змащували занадто багато або занадто мало соусу на основі піци. Занадто багато соусу зробить дно каламутним, якщо замало - воно висохне.

Кетчуп або томатна паста також можуть стати вирішенням проблеми, якщо раптом вам захочеться поїсти піцу в неділю, а вдома немає томатного соусу. Соус барбекю приємний на смак шанувальникам грилю. Друзі "справжньої" італійської піци, напевно, засудять вас за такі витвори.

З голландським соусом та трав’яним вершковим сиром піца набуває нетипового смаку. Зі сметаною ваша піца нагадує тарт-фламбе. Піца біанко або біла піца взагалі не має соусу. Її замінюють рікоттою або моцарелою, тому вона виглядає «білою».

Які інгредієнти підходять для піци?

Особливість піци в тому, що ви можете використовувати майже все що завгодно. 

Пропонуємо вам кілька ідей:

  • Вегетаріанська

Шпинат, паприка, броколі, свіжі помідори, цибуля, перець, кукурудза, гриби, баклажани, кабачки, артишоки, оливки, каперси, варене яйце, смажене яйце, ананас, блакитний сир, пастуший сир, імбир, огірок, солодка картопля, банан, інжир, спаржа.

  • М’ясна

Салямі, шинка, фарш, шашлик, гіроскопи, ковбаси, куряча грудка.

  • Риба / морепродукти

Анчоуси, тунець, креветки, креветки, мідії

В принципі, ви можете покласти на піцу майже все, що завгодно - тому піца підходить як страва, щоб використати залишки їжі. 

Однак спочатку слід переконатися, що інгредієнти, які готуються довше, знаходяться внизу. Також правильно, якщо ви спочатку викладете на піцу плоскі інгредієнти, такі як шинка або салямі. Потім - більші начинки, такі як скибочки грибів, і нарешті овочі, великі та багаті водою, як перець або свіжі помідори. Лише потім додавайте до піци лише базилік, руколу та інші чутливі до нагрівання начинки після випікання.

А сир? В італійських ресторанах його зазвичай кладуть безпосередньо на соус перед заливанням. Піца просто виглядає приємніше, коли ви можете побачити помідори, перець, броколі, салямі. Врешті-решт, ви просто кладете трохи більше сиру на заливку, це забезпечує приємний вигляд.

Які найкращі поєднання піци?

Поєднання різних начинок часто створює магію піци. 

Ідеї найкращих поєднань:

  • З м’ясом
  1. Салямі або шинка + гриби + гострий перець
  2. Салямі + анчоуси + каперси + оливки
  3. Шинка + рукола
  4. Салямі + гриби + перець + артишоки + оливки
  5. Шинка + салямі + артишоки + смажене яйце
  6. Ракета + пармська шинка + свіжотертий пармезан
  7. Моцарела + звичайний сир + шинка + салямі + (попередньо злегка підсмажений) бекон + гриби + кукурудза
  8. Соус для барбекю + червона цибуля + перець + курка + кукурудза
  9. Голландський соус + броколі + шинка + креветки
  • Вегетаріанська
  1. Шпинат + Фета + Часникова олія
  2. Моцарела + помідори + базилік
  3. Паприка + фета + оливки 
  4. червона цибуля + шпинат + гриби + перець 
  • З рибою та морепродуктами
  1. Тунець + цибуля + чорні оливки
  2. Морепродукти + соус з вершків, солі, перцю та часнику

Немає обмежень для вашої фантазії, просто виключіть те, що вам не подобається, і експериментуйте з різними начинками. 

Класичні варіанти піци

Класика піци також може бути для вас орієнтиром:

  • Піца «Маргарита»

Використовується лише моцарела, помідори та базилік. 

  • Піца «Наполі»

Заправляється помідорами, моцарелою, анчоусами, оливковою олією, орегано, іноді каперсами та чорними оливками.

  • Піца «Капріччоза» 

Поєднання моцарели, вареної шинки, грибів, артишоків та оливок.

  • Піца «Чотири сезони»

Кожна чверть піци посипана різними сезонними інгредієнтами. Це, наприклад, анчоуси та оливки, мідії, варена шинка, моцарела, артишоки та маслини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: продукти, харчування
В тему