7 Грудня 2017
Новини

Піца стала культурною спадщиною людства

Піца стала культурною спадщиною людства

Мистецтво приготування неаполітанської піци ввійшло в список нематеріальної спадщини ЮНЕСКО, повідомила організація на черговій сесії Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини, засідання якого проходить у південнокорейському Чеджу. Пишуть закордонні ЗМІ.

ЮНЕСКО визначає мистецтво неаполітанських піцайоло як кулінарну практику, пов’язану з приготуванням тіста і його випічкою в дров’яній печі. Її відмінною рисою є обертальні рухи, які пекар робить основою із тіста в повітрі. Зараз у столиці південного італійського регіону Кампанія живуть і виступають близько трьох тисяч піцайоло.

Очільник Міністерства культури Італії Даріо Франческіні заявив, що внесення мистецтва неаполітанської піци в список ЮНЕСКО стало важливим визнанням для Неаполя та всієї країни перед початком 2018 року, який влада оголосила Роком італійської їжі.

За даними відразу декількох досліджень і онлайн-опитувань, «піца» – найпопулярніше італійське слово в світі. Разом з неаполітанською піцою спадщиною людства визнані азербайджанська долма, вірменський танець кочарі, киргизька кінно-спортивна гра кок-бору, гра на ірландській волинці й інші звичаї та практики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали