Поради

5 простих правил, як не переїдати на свята

5 простих правил, як не переїдати на свята

Надходять новорічно-різдвяні свята - пора радості, зустрічей з коханими та спільного харчування. Несвідомо в цей час ми допускаємо помилки, які призводять до переїдання, що псує нам святковий настрій. Як їх уникнути? Варто дотримуватися кількох простих правил.

Найпоширеніші помилки переїдання під час свят

  • Ви уникаєте прийому їжі протягом дня

Очікуючи вечерю чи обід, ми часто пропускаємо страви, які нам слід їсти раніше. Деякі, за традицією, відмовляються від їжі навіть напередодні. Це не завжди корисно для нашого організму. Як наслідок, ми швидко переїдаємо під час святкової трапези. Замість того, щоб голодувати протягом дня, з’їжте дві легкі страви протягом дня, наприклад, бутерброд із цільнозернового хліба або кашу з молоком без цукру.

  • Ви їсте занадто швидко

Коли ми їмо швидко, то не добре пережовуємо шматки жі. Це негативно впливає на травну систему. Коли ми їмо повільно, в шлунок потрапляють менші шматочки їжі, які він краще перетравлює. Крім того, варто пам’ятати, що почуття ситості з’явиться не відразу, а лише через кілька хвилин. Тому слідкуйте, скільки їжі ви споживаєте і скільки на це витрачаєте часу.

  • Ви їсте тільки важку їжу

Українська кухня смачна, але важка для засвоєння. Під час свят ми споживаємо набагато більше жирів, які обтяжують нашу печінку. Як із цим боротися? Введіть до різдвяної вечері більше овочів - свіжі помідори, огірки, перець. Ви можете замінити смачний, але, на жаль, важкий для засвоєння майонез, знежиреним йогуртом. Для смаження можна замість соняшникової вибрати якісну ріпакову олію .

  • Ви не встаєте з-за столу

Ми знаємо, що сидіти за столом в оточенні різдвяних смаколиків, надзвичайно спокусливо. Але фізичні вправи також мають багато переваг - вони допомагають боротися з відчуттям важкості та переїдання. Це гарна ідея час від часу робити невеликі прогулянки. Кілька хвилин на свіжому повітрі змусять вас відчути різницю.

  • Ви не п'єте води

Які свята без алкогольних напоїв. А чи знаєте ви, що вони надзвичайно калорійні. Вони також можуть стати причиною т. зв "синдрому святкового серця", який проявляється як нерегулярне серцебиття. Щоб уникнути проблем зі здоров’ям та відчуття переїдання (алкоголь змушує вас почуватися ситим), потягніться до склянки води, бажано з лимоном. Випийте його перед тим, як сядете їсти. Вода допомагає травленню, очищає організм і допомагає підтримувати належну температуру тіла. Також можна скуштувати трав’яні чаї з додаванням м’яти перцевої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Здоров'я
В тему