Цукотто
Легкий у приготуванні флорентійський десерт, який не залишить байдужим нікого.
Корж:
- 2 яйця
- 100 г вершкового масла
- 120 г цукру
- 20 г какао
- 100 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
Начинка:
- 300 мл вершків (33-35%)
- 100 г цукрової пудри (або цукру)
- 50 г мигдалю
- 250 г вишень (можна заморожених без кісточок
- 50 г шоколаду (темного або молочного)
Приготувати тісто. Для цього змішати борошно, какао і розпушувач. Додати масло, перемішати. Додати цукор, перемішати. Яйця збити. Додати яйця в тісто, акуратно перемішати. Деко змастити або застелити папером для випічки. Викласти тісто, розрівняти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 15-20 хвилин. Готовий корж остудити. З коржа вирізати коло, використовуючи як трафарет миску об’ємом близько 1,2 л. Коло відкласти. Миску застелити харчовою плівкою. А з коржа, який лишився, вирізати трикутники, викласти їх у миску, повторюючи її форму.
Приготувати крем. Для цього горіхи подрібнити. Шоколад дрібно посікти. Вершки збити із цукровою пудрою. Додати горіхи, перемішати. Додати шоколад, перемішати. Додати вишні, перемішати. Викласти крем у миску з коржем. Накрити вирізаним кругом. Поставити в холодильник (не в морозилку) на 6-8 годин.
Перед подачею перевернути на тацю, оздобити, як забажаєте.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.