Поради

Лікувальні ванни

Лікувальні ванни

Водні процедури були в пошані у всі часи. Коли ви приймаєте лікувальні ванни, насамперед вода впливає не тільки на шкіру, а й на інші органи. Тому їх користь важко переоцінити – вона, як кажуть, «на обличчя», точніше на тіло.

 

Із вівсяної соломи

Ця ванна допоможе усунути нарости на суглобах, поліпшити роботу нирок, а найголовніше, поряд із тонізуючою дією, ванна з вівсяної соломи покращує обмінні процеси. Після цієї ванни поліпшується сон і підвищується настрій.

Щоб приготувати ванну з вівсяної соломи, вам знадобиться емальована каструля на 5 літрів, її слід наповнити на дві третіх об’єму подрібненою вівсяною соломою, згодом залити солому холодною водою, довести до кипіння і кип'ятити 30 хвилин. Настій повинен настоятися близько двох годин, потім потрібно процідити і вилити у ванну, температура води якої повинна бути 37 градусів. Приймати ванну треба 20 хвилин, курс становить 10-12 процедур.

 

Із туї

Такі лікувальні ванни дуже добре приймати після важких фізичних навантажень. Необхідно заварити міцний чай з п'ятдесяти грамів квіток і листя туї, додати сюди ж одну склянку квіток ромашки і дві столові ложки англійської солі, води знадобиться 3 літри. Отриману суміш потрібно процідити і вилити у ванну. Ванна з туї знімає м'язові болі і виступає прекрасним стабілізуючим засобом для організму, який старіє.

 

Із валеріани

При різних вегето-судинних розладах або неврозах рекомендується приймати ванни з валеріани. Необхідно 100 грамів подрібненого кореня валеріани залити одним літром окропу і настоювати на водяній бані 15 хвилин, після чого дати охолонути при кімнатній температурі і процідити. Замість кореня валеріани можна використовувати настоянку валеріани – два-три флакони на 10 літрів води.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, лікування
В тему