Поради

Чебуреки, як у чебуречній

Чебуреки, як у чебуречній

 

Смажити чебуреки, як у чебуречній, хоче навчитися практично кожна молода господиня. Наш рецепт вам обов'язково припаде до душі. Ми приготуємо відмінні чебуреки із заварного швидкого тіста з картоплею і сиром.

 

Інгредієнти для тіста:

- 170 мл води;

- 1 ложка рослинної олії;

- до трьох склянок борошна пшеничного;

- близько однієї столової ложки горілки;

- 3 г солі.

Інгредієнти для начинки:

- 1 картоплина;

- 100 г сиру;

- свіжа зелень за смаком;

- 1 головка цибулі;

- олія для смаження;

- сіль за смаком.

Додатковий інгредієнт:

- рафінована олія.

 

Приготування

1. Чебуреки готуються з прісного наполовину заварного тіста. Склянку борошна заллємо окропом і заваримо перше тісто. Потім його злегка треба охолодити. У миску з борошном викладемо заварну масу і почнемо замішувати еластичний колобок. У процесі приєднаємо олію та горілку. При необхідності додамо в тісто додаткову порцію борошна. Чебуречне тісто перед ліпленням повинно відлежатися в холодильнику не менше 30 хвилин.

2. Начинку приготуємо збірну: сирно-картопляну. Сир потремо на тертці.

3. Картоплю зваримо і помнемо, а потім доповнимо подрібненою свіжою зеленню.

4. У пюре додамо обсмажену на олії ріпчасту цибулю, посолимо і перемішаємо.

5. Тісто для чебуреків потрібно розділити на кілька кульок.

6. Розкотимо з них тонкі пласти. Наше тісто заварне і дуже еластичне. Завдяки чому зайве борошно, яка під час смаження завжди підгорає, не буде потрібне для розкочування. Тільки зовсім небагато.

7. Потім з кожного пласта сформуємо коло за допомогою краю десертної тарілки.

8. Викладемо на коло (ближче до краю) спочатку картопляну начинку, а окремо сир.

9. Зліпимо два краї разом у формі півмісяця. У результаті отримаємо відмінну заготовку – чебурек.

10. У глибокій сковорідці розігріємо олію. Її потрібно взяти стільки, щоб чебуреки могли вільно плавати, як у фритюрі. Акуратно викладаємо заготовки в розпечену олію, але температуру нагрівання зменшуємо до середнього вогню.

11. Відразу накриваємо сковорідку захисною сіткою, щоб запобігти зайвому розбризкуванню. Підсмажуємо до легкого золотистого відтінку.

12. Випічку краще знімати зі сковороди на паперовий рушник, щоб вбралися надлишки олії.

13. Чебуреки із заварного тіста вийшли точно, як в чебуречній, – повітряні, пористі і дуже смачні.

14. Подамо чебуреки на закуску до свята, а з гарячим чаєм вони просто незрівнянні.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я
В тему