Поради

Спорядження для риболовлі

Спорядження для риболовлі

 

Завдяки технологіям, які наявні в нашому житті, риболовля стала дуже цікавим і привабливим заняття для рибалок-любителів.

 

Існує чимало різних пристосувань для риболовлі. До них належать: стільці, столики, намети, сумки, рюкзаки, ящики, вудилища, спінінги, вудочки, котушки, ліски, наживки, прикормки.

Візьмемо, наприклад, рибальський стілець. Існує дуже багато брендів, видів. Але купувати варто саме рибальські крісла. У таких кріслах все зроблено для зручності рибалки, підлокітники і спинка дуже доповнюють так звані рибальські крісла, тому вони дійсно дуже зручні.

Сумки. Вони повинні бути з великою кількістю відділень для укладання туди як великих, так і маленьких, але дуже потрібних речей. Варто купувати і звичайні рюкзаки, оскільки це найбільш відповідний варіант для риболовлі. Тепер варто з’ясувати, яке вудилище треба брати. Тут слід міркувати об'єктивно, зважаючи на те, яку рибу ми хочемо впіймати. Отже, чим більше риба, тим міцніше вудилище.

Підгодовування. Їх неймовірна кількість, зі злаками, з хробаками і т. д. Перепробувавши чимало підгодовувань, можна сказати, що дешевші варіанти не гірші, ніж дорогі, тому що в дешеві підгодовування не додають усю ту хімію, яка міститься в дороговартісній.

Хотілося б приділити увагу тентовим наметам, якими багато хто нехтує. Вони дуже добре допомагають сховатися від дощу і так само від сонця, яке іноді дуже сильно пече. При бажанні можна натягнути тент між декількома (5-6) деревами і поставити під нього столик зі стільцями і насолоджуватися трапезою, яка складається зі спійманої риби. Тому радимо, величезних грошей вони не вартують.

Котушки. Їх існує три види: інерційні, безінерційні, мультиплікаторні. Кожен вид створений для окремих видів риболовлі. Наприклад, інерційні – це, як правило, ловля нахлистом. Безінерційні вішають на спінінги для лову тролінгом, мультиплікаторні ставляться на дуже міцні вудилища, для виведення великої риби, навіть акули.

Важливу роль в риболовлі грає волосінь. З її вибором у декого виникають проблеми, оскільки у неї чимало розмірів та видів. Передусім варто знати, що волосіні поділяються на два види, це «плетінки» і «мононитки», і відповідно в кожному з видів наявні так звані «зимові волосіні». Моноліски прийнято розділяти на кілька підвидів: високополімерна, кополімерна і монофільна (капронова і нейлонова). Більшість вибирає плетінку, а взагалі краще підбирати волосінь самому під себе. У цілому риболовля – це дуже захоплива річ. І якщо нею займатися, організація процесу стає дуже легкою і простою.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали