Поради

Плюси спінінга

Плюси спінінга

 

Досвідчені рибалки і люди, що захоплюються риболовлею відносно недовго, знають, що від вибору обладнання на 60% залежить успіх рибного лову.

 

Хоча кількість шанувальників класичної риболовлі з використанням звичайної вудки залишається незмінно високою, нові пристосування дозволяють перетворити розвагу в справжній спорт.

До таких рибальських інструментів належить спінінг, який дозволяє за досить короткий час зловити на гачок хижу рибу. Закидаючи гачок і здійснюючи проводку, рибалка відчуває справжній спортивний азарт, у багатьох країнах проводяться спеціальні змагання.

Вибирати спінінги потрібно максимально уважно, ґрунтуючись перш за все на те місце, де будете риболовити. Основа інструмента може бути виготовлена із вуглепластику, такі варіанти коштують недорого, однак при можливості краще підібрати спінінг зі склопластику. Він не ламається, не гнеться навіть при сильних навантаженнях, а значить, служить набагато довше. Карбонові варіанти швидко ламаються, якщо людина планує виїжджати на риболовлю періодично, потрібно купувати надійний інструмент.

Кільця для інструмента слід вибирати за принципом «чим легше, тим краще». Фірмові варіанти обіцяють значно збільшити дальність закидання. Однак початківець може не помітити великої різниці, а переплачувати буде просто марно. Розмір кілець та їх кількість повинна ідеально підходити основі, в іншому випадку є ризик отримати перевантаження (при великій кількості кілець) або поломку (при недостатній кількості елементів). Плетена жилка має не перепилювати кільця. Як правило, сьогодні елементи виготовляються з міцного оксиду алюмінію.

Вибираючи спінінг, слід також звернути увагу на розташування кілець, вони не можуть міститися дуже близько один до одного. Лакове покриття вудки не повинно бути пошкоджено, а намотування нитки має бути виконане максимально правильно, без зайвих виступів і асиметрії. Сучасні моделі чудово працюють з плетеною волосінню, в той час як старі варіанти можуть деформуватися. Переймаючись питанням покупки, не потрібно надто економити, однак сліпо вірити рекламним пропозиціям і переплачувати теж не варто. Перед покупкою можна проконсультуватися з досвідченим рибалкою або працівником магазину, фахівці підкажуть, який рибальський інструмент підійде для конкретної ситуації. Знайти спінінги можна в спеціалізованому магазині. Саме тут покупець зможе ознайомитися з десятками моделей і підібрати саме те, що дозволить насолодитися риболовлею повною мірою.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему