Поради

Готуємося до полювання

Готуємося до полювання

 

Щоб полювання пройшло вдало, до нього потрібно добре підготуватися, тому заздалегідь продумайте, що ви візьмете з собою. Адже часто вилазки недосвідчених мисливців закінчуються нічим саме через причину поганої підготовки.

 

Список

Складіть докладний список усього, що необхідно взяти із собою, не забуваючи про дрібниці. Наприклад, багато хто тільки після прибуття на місце згадує, що не поклали в багажник сокиру, а це вкрай потрібна річ, як і мисливський ніж (ніж повинен бути дуже гострим, тому слід заздалегідь нагострити його, а ще краще взяти із собою чавило на той випадок, якщо вістря затупиться в процесі використання).

Збираючи рюкзак, звіряйтеся зі своїм списком – поклали річ з переліку, викреслили її і т. д. Список у кожного індивідуальний, у тому числі щодо вибору продуктів і аптечки, але є речі, які завжди потрібно брати із собою.

І до їх числа належить рушниця. Звичайно, забути рушницю у вас навряд чи вийде, але от підготувати її потрібно обов'язково. Зокрема, слід почистити ствол, полагодити якісь незначні несправності (якщо такі є).

Бажано брати кілька запасних рушниць, якщо раптом основна зброя відмовить.

Заздалегідь придбайте необхідну кількість патронів, оскільки, якщо відкласти це на останній момент, може статися так, що в магазині їх не виявиться, доведеться витрачати час на пошуки.

Спеціальний одяг для мисливців

Щоб не застудитися і не захворіти, підготуйте комплект спеціального одягу, який буде зігрівати вас і захищати від вологи і вітру. У весняний сезон можна взяти із собою якісний плащ з блискавкою і застібками (бажано з капюшоном і додатковими кишенями).

Прихопіть із собою термобілизну, а також гумові чоботи (якщо збираєтеся в болотисту місцевість, тоді обов'язково візьміть болотні чоботи і берци).

Намет і додаткові речі, включаючи ліхтар

Вибирайте великий намет, щоб можна було укрити в ній всі речі у разі, якщо піде дощ. До намету візьміть спальний мішок, щоб мати можливість відпочити в теплі і комфорті.

Включіть в список, про який ми говорили на початку матеріалу, додаткові речі: ліхтарик, навігатор, стільниковий телефон (вмикайте залежно від міри необхідності), радіостанцію (на випадок, якщо в місцевості полювання не буде мобільного зв'язку). Підготуйте всі аксесуари, які можуть вам знадобитися.

Наприклад, якщо берете капкани, тоді очистіть їх від мастила, відрегулюйте деталі, бажано усунути сторонні запахи, вони можуть відлякати особливо обережного звіра.

Перш ніж братися до підготовки капканів, вивчіть техніку безпеки роботи з цими пристроями. Речі складайте акуратно, порядок має бути таким: зверху укладаються ті речі, які знадобляться вам насамперед.

Якщо їдете на автомобілі, то питання з укладанням речей значно спроститься – в багажник увійде все, що потрібно.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему