Поради

Манка для приманки

Манка для приманки

 

Більшість досвідчених рибалок знає про те, що практично вся біла риба дуже любить манку. Однак небагатьом початківцям відомо, як ловити на манку і готувати її.

 

Існує кілька рецептів приготування манки для риболовлі. Розглянемо кілька з них.

Напевно, найпростіший рецепт приготування приманки. Беремо склянку манки і додаємо в неї воду, чекаємо, поки вода не вбереться в манку. Намагайтеся не переборщити з водою. Потім перемішуємо до тих пір, поки наша каша не стане нагадувати пластилін.

Включаємо кран (невеликий напір) і починаємо промивати нашу кашу. Вода вимиє все зайве і залишиться клейковина, на яку і будемо згодом ловити. Зберігати таке манне тісто найкраще в прохолодному приміщенні або холодильнику. Коли будете нанизувати, то найкраще змочіть руку водою, так тісто буде менше прилипати.

Ще один простий рецепт приготування манної насадки. Таку насадку можна готувати відразу на риболовлі. Інгредієнти ті ж самі, що і в попередньому рецепті: борошно і вода. Воду краще брати прямо з водойми, щоб не бентежити місцеву рибу. Заливаємо манку водою і залишаємо на хвилин тридцять, потім починаємо перемішувати, до такої міри, поки манка не тягнутиме. Згодом беремо звичайний медичний шприц (бажано побільше), завантажуємо туди насадку. Далі все просто: щоб отримати насадку, натискаємо на шприц і наносимо манку навколо гачка. Такий спосіб дуже зручний, адже руки не треба буде мочити. Цей рецепт використовуйте для риболовлі в стоячій воді, адже потрібно буде досить швидко збивати манку з гачка.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему