Поради

Ловимо великого окуня

Ловимо великого окуня

 

Ловля великого окуня – ціла наука. Великий окунь не кидається відразу ж на приманку. Він не мешкає у великих зграях.

 

У залежності від пори року окунь веде себе по-різному. Навесні, після нересту, окунь починає активно шукати їжу. У деяких джерелах наводяться цифри – близько 30% річного раціону окунь з'їдає після нересту. І цим варто користуватися – окунь не такий обережний, а шансів зловити крупного стає більше. У травні знайти окуня можна на береговій лінії. Зазвичай це прогріті затоки, зворотна течія, гирло річки.

Перші два літні місяці вважаються найгіршими для лову крупного окуня. У серпні справа йде краще – знайти великого окуня можна на річках з невеликим плином. Зазвичай в таких місцях повинна бути підводна рослинність і ями. Найпродуктивніший час для лову крупного окуня – це осінь.

У холодній воді великий окунь добре клює після обіду і до вечора. У кінці літа-початку осені клювання йде вранці. На відміну від дрібного, великий окунь більш вразливий до перепадів тиску. Тому необхідно контролювати цей параметр: якщо тиск стабільний вже декілька днів, то це хороший знак.

Приманки слід використовувати великі, щоб гарантовано відбити дрібного окуня. Тридюймові твістери і 70 мм воблери можна використовувати в будь-який час року. Винятком є травень, коли краще послуговуватися твістерами меншого розміру.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему