Поради

Інерційна котушка: переваги

Інерційна котушка: переваги

 

Із назви спінінгової котушки вже зрозумілий принцип її дії. Якщо в спінінга волосінь розмотується під дією сили інерції, значить вона інерційна. Це така сила, яка дозволяє котушці не відразу розмотуватися, а ніби «з уповільненням».

 

Секрет інерції

При закиданні за допомогою інерційної котушки, приманка, «вилітаючи» зі спінінга, починає розкручувати котушку. Під час цього процесу котушка не відразу розкручується, а з певним запізненням, причина якого – її інерційність. При попаданні приманки у воду, котушка починає поводитися протилежним чином. Вона продовжує обертатися далі і тільки з часом уповільнює свої оберти.

Чим барабан котушки масивніше, тим більше проявляється інерція, тобто її важче як «розігнати», так і зупинити. Тому при цьому необхідно докласти так багато сил на розкручування і зупинку барабана.

Для інерційної котушки потрібні важкі види приманок, оскільки легкі приманки далеко закинути у вас просто не вийде. Тому про далеке закидання з такою котушкою можна забути остаточно. Наступна неприємність чекає спінінгіста, коли приманка, запущена за допомогою інерційної котушки, впаде у воду. Котушка під впливом сил інерції буде продовжувати розкручуватися, і якщо її не зупинити – заплутається, утворивши своєрідну «бороду».

Цікаво, що величина інерції барабана котушки безпосередньо залежить від її маси. Тобто легкі барабани мають меншу інерцію, ніж важкі. Через цю причину сучасні інерційні котушки виготовляють з легких сплавів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали