Поради

Продукти, які можна їсти перед сном

Продукти, які можна їсти перед сном

Вечеря після 18:00 мабуть найтяжчий гріх товстунів. Більше того, нас кормлять інформацією про те, що їсти на ніч шкідливо і навіть пропонують, в якості помсти, віддавати свою вечерю ворогові.

Проте дієтологи притримуються іншої точки зору: їсти після шостої години вечора можна і навіть потрібно. Головне правильно підібрати продукти.

Продукти, які можна їсти на ніч

Отже, що можна їсти після 6 години вечора? Список дозволених страв вас приємно здивує.

Що можна їсти перед сном? Перелік продуктів
Що можна їсти перед сном? Перелік продуктів

М’ясо птиці

Що можна їсти на ніч? Курка чи індичка ідеальний дієтичний продукт. В 100 грамах всього 165 калорій. Велика кількість білка у цьому продукти швидко втамовує голод, а незначний вміст жиру не загрузить організм зайвими калоріями.

От тільки готувати курку потрібно правильно. Найкорисніше готувати м’ясо на пару чи у грилі без олії. При цьому використовуйте мінімум солі, а от трави можете додавати в необмеженій кількості.

Бутерброд можна зробити з шматочку курячого м’яса та цільнозернового, низькокалорійного хліба.

Каша

Серед головних страв в меню під назвою «Що з’їсти, щоб схуднути» точно є каша. Вона відмінно вгамовує голод, як вранці, так і ввечері. Однак після 18:00 не нашкодить вашій фігурі тільки каша на воді. Вівсянка на жирному молоці, з сіллю, цукром та варенням – ворог стрункої фігури.

Якщо ж прісна кашка вам не лізе до рота, замініть варення та цукор на корисний, натуральний мед чи сухофрукти. Побалувати себе можна і медом з маточного молочка. Зовні він нагадує повітряний крем, а за смаком схожий на збиті вершки.

Мюслі

Заправте їх нежирним йогуртом або молоком і не додавайте цукор. Виходить некалорійно, вони легкозасвоювані і дуже корисні для міцного сну.

Запечені яблука

Свіжі, хрусткі та соковиті яблука – відмінний перекус, який не лише збагачує ваш організм вітамінами, а і… провокує голод. Тому, на ніч, дієтологи рекомендують запікати яблука у духовці. Готові плоди перед споживанням можна полити медом, посипати корицею чи горішками. І так дієтичні яблучка перетворяться не просто на вечерю, а на смачний десерт. Вміст калорій на 100 грам – трохи більше 40.

Горіхи

Вгамуєте голод жменькою мигдалю, фісташок, фундука або волоських горіхів. Враховуйте, що вони дуже калорійні, тому обмежитеся 40-50 гр. Цього буде цілком достатньо. До того ж, як ми знаємо, волоський горіх сприяє схудненню.

Селера

Серед лідерів у списку продукти від яких худнуть, звичайно селера. Про користь цієї рослини ходять легенди. Калорійність селери складає всього 19 кілокалорій на 100 грамів і це при тому, що аби перетравити ці сто грамів наш організм витрачає близько 25 кілокалорій. Отже, жуючи селеру ми не тільки вгамовуємо почуття голоду, а ще й спалюємо додаткові калорії.

Якщо селера не смакує вам у свіжому вигляді, її можна приготувати. Наріжте цей овоч кружальцями і підсмажте на каплі оливкової олії. За смаком підсмажений корінь селери дуже нагадує смажену картоплю.

Хумус

Хумус - це пюре з нуту (турецького гороху), заправлене оливковою або кунжутною олією, з додаванням спецій. Його користь обумовлена ??його складом, а саме відсутністю холестерину, великим вмістом ненасичених жирних кислот, вітамінів і клітковини. До того ж, хумус дуже поживний, тому, щоб насититися, його не знадобиться багато. Поєднуйте його з овочами або як гарнір до курки.

Омлет

Що можна їсти після 6 години вечора, так це яйця. Однак потрібно правильно їх приготувати. У жовтках міститься холестерин, тому краще відмовитися від них, а от білком можна поласувати. У таку страву для смаку додайте побільше зелені.

Сир з низьким вмістом жиру

У сирі міститься багато вітамінів (A, B1, B2, B12, C, D, E, PP), різних корисних організму кислот, а також мінеральні речовини, кальцій, фосфор. До того ж сир легко засвоюється організмом і добре впливає на травлення. Пара скибочок низькокалорійного сиру з овочами буде хорошою вечерею на ніч.

Відварені овочі

Приготовлені на пару овочі (броколі, морква, буряк) без олії і та солі відмінно втамують голод. Така вечеря ніяк не позначиться на фігурі, якщо порція не перевищує 250 грамів.

А от картопля та бобові тяжко переварюються організмом, тому краще відмовитися від цих продуктів на ніч.

Ви запитуєте, що можна їсти на ніч окрім картоплі? Посмакують багатьом відварені чи приготовані на пару печериці. Це дієтична і при цьому неймовірно смачна страва.

Молочні продукти

Практично кожна дієта негативно позначається на нашому здоров’ї, зокрема, часто організму не вистачає кальцію, який можна знайти у простому молоці.

Саме молоко не тільки втамує голод на ніч, а і відновить організм без шкоди для фігури. Плюс: у цьому диво-напої ховається більше 20 важливіших амінокислот, а білок молока засвоюється людиною майже повністю. До слова, амінокислоти, які містяться в молоці, сприяють викиду гормону серотоніну, що допоможе впоратися зі стресом і «поганими думками», які заважають заснути.

Що можна їсти на ніч окрім молока? Корисний і легкий варіант пізньої вечері може складатися з кисломолочних продуктів. Сир, кефір або йогурт з низьким вмістом жиру втамують голод, додадуть енергії та покращать травлення. Звичайно краще купувати фермерські продукти, а не порошкові маси з магазинів.

Можна поласувати і запіканкою чи сирниками, але краще замінити цукор сиропом топінамбура чи агави.

Вишня, чорниця, смородина, малина, груша, фініки, інжир

Головне правило для фруктів - вони повинні бути несолодкими. Наприклад, банан або виноград дуже калорійні і не підходять для перекусу.

Вечірні правила прийому їжі

  • Після 18.00 краще уникати їжі, яка містить багато вуглеводів і жирів (але не відмовлятися від їжі зовсім). Річ у тім, що вночі організм також як і днем ??витрачає калорії, а оскільки прийом їжі в цей час не проводиться, то він починає витрачати власні. Тому якщо перед сном перекусити вуглеводною їжею, то накопичення просто не будуть використовуватися, так як ви тільки що з'їли нове джерело енергії.
  • Вечеря повинна бути легкою і містити менше калорій, ніж попередні прийоми їжі.
  • Після їжі варто трохи прогулятися хоча б по квартирі, а не відразу лягати в ліжко.
  • Вечеря повинна бути як мінімум за 3-4 години до сну. За годину ж можна втамувати голод чимось близьким по калорійності до склянки нежирного кефіру або молока.
  • Вибираючи «нічну» їжу, враховуйте, що багато продуктів, наприклад, червоне м'ясо (свинина), можуть засвоюватися до 4-6 годин. Тобто якщо не витримати цей часовий проміжок перед сном, вас незабаром чекатимуть порушення травлення і нові сантиметри на боках.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Харчування і дієти, дієти, схуднення, продукти
В тему