Поради

Як вибрати дитячі ролики

Як вибрати дитячі ролики

Катання на роликах – яка чудова гра для усієї родини! Тим більше, для катання на роликах сьогодні створені усі умови. Ті ж ролики можна брати на прокат. Але якщо ваша дитина вважає катання на роликах одним із найулюбленіших способів проведення часу, варто придбати для неї пару власних роликових ковзанів.

 

1. Обираючи ролики, зверніть увагу на виробника.

Китайські низькоякісні ролики не варто й купувати. Вони не дадуть можливості як слід розігнатися, дитяча ніжка у них мокріє і швидко втомлюється. Катання на таких роликах може нагадувати тортури. Краще оберіть ролики вищої якості. Вони хоча й дорожчі, зате дійсно принесуть дитині радість.

2. Практичніше купувати розсувні дитячі ролики.

Вони спроможні збільшувати їхній розмір відповідно до збільшення стопи, а значить, слугуватимуть набагато довше. Але при виборі таких роликів є важливий нюанс – вони повинні розсуватися носочком вперед, тоді шкоди дитячій нозі від них не буде. Ще один важливий момент – коли ролик розсунути, всередині може утворитися така собі міні-сходинка, яка може дошкуляти дитині і натирати підошву. Прослідкуйте, щоб її не було.

3. Найважливіше – зручність.

Краще не робити покупку роликів несподіванкою для дитини, а разом піти до магазину і переміряти різні варіанти, щоб знайти найзручнішу пару.

4. Якісні ролики надійно кріплять суглоб.

Дуже важливо, аби дитяча нога була добре зафіксована у ролику, щоб уникнути загрози вивиху. Щоб перевірити надійність фіксації, взуйте ролик, зашнуруйте і защепніть фіксатор і запропонуйте дитині прокататися. Під час руху ноги не повинні згинатися у суглобах назовні або всередину.

5. Якісні ролики – легкі.

6. У хороших роликах деталі замінюються.

Дуже важливо, щоб певні частини роликових ковзанів можна було замінити при пошкодженні, особливо коліщатка. До речі, коліщатка на ролики для менших дітей і початківців роблять із спеціальними пристроями, які сповільнюють їхній рух. Уточніть у продавця, чи такі пристрої наявні. Згодом коліщата можна замінити на швидші. У якісних ковзанах коліщатка виготовлені із міцної гуми, а не із китайської пластмаси, яка торохкотить і струшує все тіло.

7. Подбайте про захисні засоби.

Наколінники і захист на лікті, на долоні, шолом – усе це обов’язково повинно бути у дитини-початківця, а також у дітей, які катаються на вулиці. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали