Поради

Ресторан, кафе і бар – у чому відмінності

Ресторан, кафе і бар – у чому відмінності

 

Просто і доступно розповімо вам про те, у чому головні відмінності між популярними закладами відпочинку.

 

Відмінність ресторану – у високому рівні обслуговування і широкому виборі страв, які, до того ж, бувають дуже складними у приготуванні. Характерними для ресторану є розкішне оформлення, багатство і вишуканість інтер’єру. Столи і стільці точно не будуть пластиковими. Часто на рушничках і скатертинах у найбільш дорогих закладах наявна фірмова символіка. Посуд тут може бути ексклюзивним.

Про вишуканість ресторану свідчить усе до дрібниць. Навіть меню повинне мати елегантне оформлення і бути надрукованим як рідною, так і англійською мовами.

Розкішні ресторани – це завжди жива музика, свіжо приготовані страви без використання напівфабрикатів. Основна страва готується тільки після замовлення, а на її очікування може піти близько 20-ти хвилин. За цей час відвідувачів обов’язково пригостять напоями, або стравами, які потребують менше часу для приготування.

Дрес-код у ресторані обов’язковий. Мета відвідування ресторану – не тільки насолода їжею, але і культурне проведення часу у затишній атмосфері. Температура повітря у професійних ресторанах строго контролюється і тримається у межах комфортної прохолоди. У ресторані високого рівня можна побачити офіціанта, який легко та елегантно несе відразу кілька страв в одній руці.

Більш спрощений варіант закладу відпочинку – кафе. Хоча і воно може мати багате оформлення і широкий вибір страв, але там ви не знайдете тонкощів у дрібницях. Меню може бути менш широким, а страви – простішими. Цінова політика кафе більш доступна. Заклади розраховані на широке коло відвідувачів. Дизайн у кафе може бути найрізноманітнішим, дуже часто кафе бувають тематичними, наприклад, арт-кафе, дитяче кафе тощо.

Головна відмінність бару – він призначений, насамперед, для розпивання алкогольних напоїв, а тому кухня тут відходить на другий план. Страви у барі – це зазвичай закуски до пива чи інших напоїв. Якщо ж у барі і наявна кухня, вона не вирізняється розмаїттям страв, дозволяється використання напівфабрикатів, часто їжа готується заздалегідь.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему