Вас запросили у ресторан? Це чудово! Прийміть вітання! Але якщо хочете, аби похід пройшов гладко, використайте кілька наступних порад.
Ваше вбрання повинне бути вечірнім, але не надто відвертим і, тим більше, не провокаційним.


При вході у ресторан високого рівня вам назустріч вийде адміністратор, який віднесе ваш верхній одяг у гардероб і забезпечить супровід до завчасно замовленого столика, або допоможе вибрати вам відповідне місце.
Нехай вас не лякає намір офіціанта висунути стілець перед вами і підсунути його, коли ви присядете. У закладах вищого рівня це правило виконується.
Не тримайте сумочку на колінах, навіть якщо вона маленька, це вважається ознакою поганого тону. Краще повісьте її на спинку стільця або ж поставте на стілець за собою.
Не забудьте захистити свій одяг, поклавши на коліна серветку, яка для того і лежить на столі або красиво оформлена на тарілці. Захистіть свій одяг від забруднення, щоб не виникло неприємного конфузу.
Якщо поруч ви бачите воду у посудині, пам’ятайте, що вона призначена для того, щоб ополоснути долоні. Якщо вона стоїть на столі, значить, правила етикету цього ресторану вимагають використати її за призначенням.
Найпростіше правило поводження зі столовими приборами – якщо вам невідомо, якою вилкою чи ложкою прийнято їсти ту чи іншу страву, починайте із приборів, які лежать по краях, і поступово, із кожною новою стравою, заглиблюйтеся усередину.
Біле вино зазвичай супроводжує рибні страви, а червоне – м’ясні.
Розмовляти у ресторані слід упівголоса, не виявляючи занадто бурхливих емоцій. Офіціанти у хорошому ресторані ввічливі, тому і відвідувачам слід дотримуватися культури спілкування.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.