Поради

Те, що ви не знали про італійську кухню

Те, що ви не знали про італійську кухню

Італійські страви люблять і в Україні. Та й кафе і ресторанів з італійськими віяннями у нас чимало. Але якщо побуваєте у спекотній Італії, запам’ятайте про певні тонкощі, які можуть бути вам корисними. Ну, й цікаві люди ці італійці.

 

Харчування за розкладом

Основні страви в італійських ресторанах зазвичай подаються ближче до обіду або вечері. В інший час гарячих страв може просто не бути чи їх доведеться дуже довго чекати. У питанні харчування італійці полюбляють дотримуватися графіка. Є ресторани, які відкриваються у передобідній або передвечірній час! До того ж, у південній частині країни як обід, так і вечеря настають значно пізніше. Наприклад, на вечерю клієнти можуть потрапити після сьомої години.

Паста – не гарнір, а страва

В італійських ресторанах ви не зможете отримати макарони у якості гарніру. Це повноцінна страва, яку італійці дуже полюбляють. До речі, італійська паста легка і не призводить до зайвих кілограмів, щоправда, якщо нею не зловживати. Для її виготовлення використовують тверді сорти пшениці, а підвищену калорійність спричиняють соуси і різноманітні заправки.

Супів майже немає

В італійців практично немає перших страв у вигляді рідкого. Зазвичай їх замінює саме паста. Виняток становлять бульйончики із макаронами. Така улюблена українська страва, як український борщ, може просто налякати італійця різноманіттям інгредієнтів.

Аналогом супу може бути відомий італійський мінестроне, але він швидше зійде за солянку.

Сир усюди

Пармезан – продукт обожнювання для італійців. Його використовують і де треба, і де можна було б обійтись. Будь-яка страва може бути прикрашена жменькою пармезанчику.

Дивовижна річ, але сир в Італії може бути і десертом, навіть якщо він несолодкий. Із сиром створюють надзвичайні солодкі страви, гарні на вигляд і чудові на смак.

Тільки свіжа риба

Розмаїття рибних страв змушує затамовувати подих. Адже морепродукти свіжі та мають довершений смак.  

Ах, ця чудова італійська піца

Про італійську піцу ходять легенди. Ця тема заслуговує на окрему статтю. Скажемо лише, що в Італії різновидів піци неймовірно багато, а її смакові якості відрізняються і перевершують піци, приготовані в інших країнах.

Поклоніння їжі

Мало в якій країні знайдеться така кількість гурманів. Подумайте тільки: обідня перерва в Італії може тривати кілька годин. Думаєте, через спеку? Якби ж тільки це. Насправді італійці страшенно полюбляють насолоджуватися їжею, неквапом смакувати різні страви і довгенько відпочивати після їх споживання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали