Поради

Секрети влучних пострілів

Секрети влучних пострілів

Досвідчені мисливці не підкидають приклад до плеча і не затискають його несамовито, не хизуються власною майстерністю полювання. Вони ретельно продумують свої рухи, щоб зробити влучний постріл.

 

Всупереч загальній думці, підкидання рушниці до плеча не є красивою прелюдією до пострілу. Це найпоширеніша помилка майже всіх початківців, яка заважає їм влучити в ціль. Гарячкове підкидання приклада і супровід цілі стволами заважає зосередити погляд на мішені. Досвідчені стрілки поєднують підкидання і супровід в єдине ціле, не поспішаючи і обдумуючи постріл. Правильно поставлене підкидання приклада допомагає потрапити в мішень, що летить, тоді мисливцеві залишається лише сфокусувати погляд на цілі. Досягається це практикою, доведенням рухів до автоматизму і правильною координацією.

Рідко стрільці-початківці надають значення цій техніці, адже в процесі навчання вони стріляють у нерухомі цілі. Саме тому вони привчаються надміру притискати приклад до плеча, а також зухвало підкидають приклад, немов хочуть бути схожими на молодих стрільців з фільму про Мексику. Крім того, навчаючи новачків, багато інструкторів дозволяють їм піднімати рушницю до запуску тарілки, так вони не витрачають час на роботу з необхідною технікою стрільби. Це робить навчання простим, але значно додасть мисливцеві труднощів у майбутньому. Знання техніки підкидань відіграє важливу роль у попаданні в ціль. За свою лінь і недопрацювання у процесі підготовки потім доведеться розплачуватися промахами під час полювання.

Потрібно знати, що приклад повинен підніматися до щоки. Цей рух найкраще відпрацьовувати вдома, стоячи перед дзеркалом, проте при цьому не забувайте перевірити, чи розряджена рушниця! За точку прицілювання візьміть відображення очей у дзеркалі. Рушницю тримайте паралельно до підлоги, а ноги поставте на ширині плечей. Якщо стріляєте з правого плеча, винесіть ліву ногу вперед на півкроку.

Починати підйом рушниці слід з руху вперед і вгору у напрямку до цілі. Це схоже на рух солдатів зі штиковою рушницею. Після цього рука на шийці приклада піднімає його до щоки, а голова при цьому залишається нерухомою. Не вкладайте приклад у плече, а доведіть його до контакту зі щокою. Іноді допускається легкий нахил голови вперед до з'єднання зі щокою. Якщо ви виконаєте всі рухи правильно, то в момент дотику з плечем відображення дула і очі співпадуть. Виконуйте цю вправу регулярно. Після декількох тренувань ви будете безпомилково зупиняти рушницю на цілі.

Починати практику відпрацювання стрільби краще із зустрічних тарілок. Після тривалих тренувань ваші рухи будуть відпрацьовані до автоматизму, тому потрапити в ціль буде не складно. Згадайте вправи перед дзеркалом. Правильне підкидання рушниці і сфокусований на мішені погляд – це вже запорука успішного пострілу. Тому не заважайте натренованим очам і рукам працювати в злагодженому тандемі. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему