Поради

Ловимо коропа: бойли і традиційні приманки

Ловимо коропа: бойли і традиційні приманки

У тому, що короп є серйозною рибою, яка заслуговує найвищої поваги, не сумнівається жоден рибалка. Ловля цієї риби не вітає поспіху й зайвих рухів. У змаганні з коропом можна перемогти, лише маючи терпіння і винахідливість.

 

Місця проживання коропа

Для початку визначимо, де краще шукати цю сильну й обережну рибу. Полюбляє  короп глибокі водойми, де течія слабка або відсутня взагалі, частіше з мулистим дном. Попри те, що водиться короп і в річках, і в кар'єрах, найкращими для нього є зарослі озера та ставки. У літню пору, коли вода добре прогрівається, короп любить виходити на мілководдя в пошуках їжі і привітних сонячних променів. Ловлять його в період із травня по вересень, або навіть довше, залежно від температури води у водоймі. Улітку короп піднімається на мілизну, тож успішним буває його ловля на верховодну приманку, хоча найчастіше це все-таки відбувається у донних шарах води, на глибинах від 2-х метрів і більше.

 

Горох, картопля та інші класичні види наживки

Для донного лову рибалки найчастіше воліють використовувати фідер або навіть звичайні закидушки. Полюбляють рибалки заздалегідь підгодовані місця. Найефективніший прикорм – пшениця, жито або інші зернові, соняшникова макуха.

Зупинимося детальніше на видах коропової наживки. Класичними прийнято вважати хліб, консервовану кукурудзу, розпарений горох, дощових черв'яків, макуху. Одне з улюблених коропових частувань – варена стара картопля. Для її приготування слід узяти дрібні картоплини, залити їх холодною водою, довести до кипіння, посолити та варити кілька хвилин.

Пікантною насадкою для лову різних коропових традиційно вважається горох. Краще застосовувати здорові, не поїджені жучком горошини. Для приготування цієї наживки потрібно попередньо замочити горох у великій кількості води з додаванням декількох ложок соди. Замочувати слід не менше 3-х годин, після чого поставити приманку на вогонь. Воду можна використовувати ту саму, у якій були горошини. Головне – не допустити розпарювання горошин, тому що стануть вони непридатними для гачка. Кожні 15 хвилин горох перевіряють на готовність і помішують. Готові горошини мають бути м'якими всередині, але при цьому зберегти свою оболонку. Після варіння воду зливають, а горох висипають на газету для остигання. На гачок можна чіпляти від однієї до кількох горошин.

 

Застосування дивовижних бойлів

Немало рибалок-«карполовів» вважають за краще перейти на сучасні насадки, завезені до нас із-за кордону. Це бойли – штучна коркова кулька з ароматизатором, діаметром від 2-х сантиметрів і більше.

Залежно від характеру водойми й рельєфу дна застосовують бойли, що тримаються на воді або тонуть. Щодо кольору… Думок приблизно стільки ж, скільки й рибалок. Пробувати треба різні бойли: світліші – для каламутної води, темні – для світлого дна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему