Поради

Як легко і красиво сервірувати стіл

Як легко і красиво сервірувати стіл

Навіть страви для домашньої вечері можна подавати вишукано і гарно для посилення апетиту і задоволення.

 

Якщо ви любите красиво сервірувати стіл, скористайтеся маленькими хитрощами, які забезпечать великий ефект.

 

1. Скатертина із клейонки дуже практична, але під час сімейної вечері або гостин здивуйте близьких і накрийте стіл красивою накрохмаленою скатертино. Це забезпечить святкову атмосферу. Особливо ефектно виглядатиме скатертина світлих тонів без яскравих візерунків.

 

2. Посуд білого кольору. Білий посуд виглядає просто та вишукано і водночас підкреслює кольори ваших страв, акцентує увагу на їжі.

 

3. Страви подавайте найперше в загальному посуді. Тобто суп можна подати у красивій посудині, яка створить приємний ефект, а потім розлити його по тарілках. Так само можна вчинити із напоями, салатами та іншими стравами.

Соуси варто подавати окремо. Це матиме гарний вигляд, а сам процес роздачі їжі буде приємним і ще більше посилить апетит гостей.

 

4. Кольори. Вигляд страв – один із найважливіших складників вдалого сервірування. Естетично оздобити їжу не так вже й складно, а ефект може бути незабутнім. Якщо викладаєте на блюдо картопляне пюре, а зверху – м’ясо, прикрасьте страву зеленню або ж червоними ягідками калини – результат буде значно кращим. Петрушка, кріп, зелень цибулі – усі ці інгредієнти дуже вдало підкреслять красу ваших страв. Тонкі шматочки помідора або перчика теж стануть окрасою.

 

5. Поєднання. Рибні блюда чудово гармоніюють із лимоном і лаймом. Аромат, який утворюється при цьому поєднанні, порадує усіх. Із овочів до риби підійде огірок, грильований кабачок, а до м’яса – болгарський перець. І з м’ясом, і з рибою смакуватимуть баклажани.

 

6. Сервірування починається з середини тарілки, а не розкладається по краях. Наприклад, котлети чи відбивні варто викласти у центрі, гарнір з одного боку, а овочі та зелень – з іншого.

 

7. Цікавий хід. Приготоване м’ясо або інші страви можна викласти не на тарілки, а на великі дерев’яні дошки. Такий стиль останнім часом дуже популярний, чомусь він додає смакових відчуттів і якогось домашнього затишку. На дошках можна викладати також сир – (особливо гарно він виглядатиме із виноградом), сухофруктами і хлібом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему