Поради

Що потрібно для вишивання бісером

Що потрібно для вишивання бісером

Окрім безпосередньо бісеру, любителькам цього хобі знадобиться чимало інших речей.

 

Голки для бісеру

Вони мають тонке вушко, яке легко проходить крізь бісеринки. Голочки повинні мати гладку поверхню, і краще, якщо вони дещо гнучкі. Досить часто трапляються випадки, коли вони ламаються, пошкоджуються, згинаються. Причиною цьому зазвичай є необережне поводження майстрині, невідповідність номера голки із тканиною, різке обривання нитки та інше.

Вибираючи голку, звертайте увагу на її номер, номер бісеру і товщину основи. Якщо тканина для вишивання товста, потрібно зробити проколи по контуру малюнка за допомогою товстішої голки або шила.

 

Нитки

Вони повинні бути одночасно тонкими і міцними. Якісні нитки не рвуться від тертя, але вони мають пролазити у вушко голки, навіть якщо їх скласти вдвоє. Зазвичай для вишивання бісером використовують капронові, шовкові, муліне чи напівсинтетичні нитки. Професійні вишивальниці часто надають перевагу монониткам або волосіні. Використання мононитки може бути проблемним через її здатність заплутуватися, а розплутати її важко. Проте прозорість дає їй можливість на перебивати малюнок.

 

Підвиди бісеру

Не тільки бісер, але і його похідні такі, як пайєтки, стеклярус, кристали та інше використовуються при вишиванні.

 

Необхідні інструменти

Вам знадобиться ємність для зберігання бісеринок. Такі коробочки можна або знайти вдома, або придбати спеціальні у магазинах для рукоділля. Другий варіант кращий, адже такі коробочки захистять бісер від змішування і вицвітання.

Тканина для бісеру повинна бути цупкою, мати канву, яка вбереже від деформації, містить спеціальні позначки для розрахунків рядочків. Може бути і колірна гама, властива тому чи іншому виду вишивки. При вишиванні бісером так само, як і хрестиком, дуже допоможуть п'яльці.

Вам будуть також потрібні гострі ножиці. Інколи майстрині використовують і лупу, щоб розплутувати вузлики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему