Поради

Як вибрати готель за кордоном

Як вибрати готель за кордоном

Щоб відпочинок вдався, потрібно подбати про вибір правильного готелю, адже від цього залежить якість і комфорт вашої відпустки.

 

Що потрібно врахувати

Якщо ваш вибір – пасивний відпочинок біля моря, значить більшість часу ви будете проводити на території готелю або на пляжі. У цьому випадку важливо врахувати, насамперед, якість харчування і готельного обслуговування. Вирушаючи у подорож із дітьми, поцікавтеся, передусім, чи передбачені в обраному готелі страви, розраховані на дітей. Також варто дізнатися про наявність розважальних програм і доглядальниць. У сучасних готелях за кордоном такі послуги повинні бути передбачені.

Якщо ваш відпочинок – це суцільна подорож і відкриття нових місць, а головна ваша вимога до готелю – наявність спального місця, то для вас параметром при виборі готелю має бути зручність його розташування, щоб до нього легко було дістатися.

 

Європейські особливості

Збираючись на відпочинок у європейську країну, вивчіть умови та особливості її готельної системи. Для прикладу, у готелях Італії або Іспанії не передбачається перебування відпочивальників 80% свого часу на території готелю. Тому там зазвичай відсутні анімаційні програми чи інші види розважальних послуг. Тому при виборі готелю в Європі краще орієнтуватися на його розміщення і близькість до моря.

 

Зірковість готелю

У різних країнах рівень якості готелю визначається по-різному. Та й стандарти у всіх країнах різняться. Наприклад, готель 4* у реальності може виявитися ледь підходящим під категорію 3*. Крім того, може бути і так, що готель 3* вам підійде більше, ніж вишуканий 5*, хоча б із тієї причини, що вам не хочеться дотримуватися дрес-коду, який вимагається у готелі високого рівня. Не варто гнатися за кількістю зірочок, вони не завжди свідчать про якість. Як визначити, чи хорошої якості готель? За допомогою Інтернету, або за відгуками тих, хто там уже відпочивав. В Інтернеті можна почитати чимало коментарів відпочивальників про їхнє ставлення до того чи іншого готелю, але попереджаємо, що зазвичай коментарі в Інтернеті пишуть саме ті, хто лишився незадоволеним, і не завжди їхні відгуки відображають реальну ситуацію в готелі.

 

Цікаві нюанси

Класифікуються готелі не тільки за кількістю зірок. Для цього використовуються і букви, як, наприклад, у Таїланді, і певні символи, ключі, корони і т. п. У Греції часто використовують позначення літерами. У цій класифікації літера D відповідає 5*, А – 4*, В – 3*, С ​​– 2*. У Великобританії для класифікації використовуються традиційні зірочки, але навіть готель рівня 1* може бути якісним і комфортним. Приватні готелі часто теж поділяються на категорії на зразок: «сімейний» – невеличкий за розміром, для кількох або навіть однієї сім’ї.

Особливістю Франції є те, що готелі рівня 5* відсутні, точніше, вони належать до розряду 4L (L-luxe). Прихильники активного відпочинку відзначають, що французькі готелі 2-3 * відповідають усім необхідним вимогам. Так само практично відсутні готелі класу 5* в Італії. Хіба що вони знаходяться на території елітних курортів і у великих мегаполісах. При цьому готелі із класом 4L відповідають 5* і означають якість на 4*, але із розширеними послугами та їхньою кращою якістю. Важливо також і те, що якість європейського готелю 3-4* може бути вищою, ніж, наприклад, єгипетський 5*.

 

Харчування

Існують наступні категорії харчування: «Все включено», FB – повний пансіон (триразове харчування), HB – напівпансіон (дворазове харчування), BB – до послуг входить лише сніданок. Але наявність лише сніданку зовсім не означає, що готель поганий. Просто в європейських містах дуже багато кафе й ресторанів, і серед туристів прийнято харчуватися саме в таких закладах.

Якщо ж ви їдете відпочивати до екзотичних країн, обов’язково розпитайте офіціантів, якою їжою вас годуватимуть. Краще надати перевагу готелям типу FB, або HB, щоб убезпечити себе і не переживати, якої якості їжу вам подадуть в інших закладах харчування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему