Поради

Правила догляду за нігтями і кутикулою

Правила догляду за нігтями і кутикулою

Ви коли-небудь ловили себе на тому, що мимоволі розглядаєте манікюр начальниці замість того, щоб слухати її зауваження? А все тому, що доглянуті жіночі руки споконвіку привертали увагу оточення. Погодьтеся, щоб підтримувати прекрасний стан рук, необхідно постійно за ними доглядати.

 

Ніякі правила догляду за нігтями не були б повними без такого важливого комплексу заходів, як догляд за кутикулою. Щоб призупинити її швидкий ріст, необхідно віддати перевагу необрізному манікюру, а ще регулярно підживлювати шкірочку навколо нігтів вітамінами, живильними олійками і кремами. При постійному використанні професійних засобів, шкіра навколо нігтів стає м'якою, а нігті – міцними.

До речі, самі кисті рук також потребують піклування. Є кілька простих правил догляду за шкірою рук: ніколи не мийте руки в дуже гарячій або крижаній воді, в морозну погоду носіть рукавички, користуйтеся якісним милом і сонцезахисними засобами. Ще дуже корисно пестити ручки масками і обгортаннями на основі глини та гліцерину. Ефект від процедур збільшиться, якщо після нанесення маски одягнути на руки рукавички: пори максимально розкриються, і шкіра отримає максимум корисних речовин. Надзвичайно корисні ванночки на основі природних компонентів. Шукайте в складі косметичних засобів цілющі природні рослини, вибирайте ті, які потрібні саме вам. Для очищення шкіри чудово підійде календула, від тріщин і ранок на руках допоможе ромашка, найкращими ліками від запалень і подразнень на шкірі стане ванночка з відвару кори дуба.

Крім того, догляд за шкірою і нігтями пов'язаний з відновленням ламких нігтів, що шаруються. Ця проблема пов'язана з нестачею вітамінів і кальцію. Тому рекомендується використовувати спеціальні зміцнювальні покриття, які ніби склеюють лусочки нігтя, роблячи їх цілісними, міцними.

Часто недостатньо усунути зовнішні фактори – потрібне лікування зсередини. Важливо дотримуватися режиму дня, вживати продукти, багаті білком, вітамінами і мінералами.

З обережністю ставтеся до вибору пилки для нігтів. Уникайте металевих пил і не перестарайтеся з поліруванням. Краще уникнути використання засобів, що містять ацетон, оскільки він сильно сушить ніготь.

Нехай ваші ручки завжди будуть красивими і міцними, а шкіра – ніжною і шовковистою!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему