Поради

Як позбутися електризації волосcя

Як позбутися електризації волосcя

Гладке шовковисте волосся – мрія багатьох модниць. Перетворити її в реальність нерідко заважає статичний заряд у волоссі. Як позбутися цієї проблеми?

 

Потріскування волосся під час розчісування, прилипання пасом до рук і розпушування локонів після зняття головного убору – такий стан справ у холодну пору року, на жаль, не новина. Кожна жінка тією чи іншою мірою страждає від електризації волосся. Пропонуємо вашій увазі найефективніші способи, як зняти статичний заряд з волосся! Спробуйте і насолоджуйтеся результатом!

 

1. Дбайте про своє волосся

Найчастіше електризується ослаблене пересушене волосся. Щоб додати локонам здоров'я і блиску, намагайтеся мити їх, як мінімум, через день. Адже навіть якісні шампуні, призначені для щоденного вживання, завдають шкоди. Після очищення волосся і шкіри голови обов'язково скористайтеся кондиціонером. Один-два рази на тиждень практикуйте відновлюючі процедури для волосся – дбайте про локони спеціальними сироватками і масками.

 

2. Використовуйте хороший гребінець

Щоб після розчісування волосся не електризувалося, нанесіть на гребінець кілька крапель лавандової олії. Вона є відмінним антистатиком і, крім того, виробляє позитивний ефект: насичує локони вітамінами, додає їм здорового блиску. Якість гребінця має важливе значення. Купуйте щітки з натуральної щетини, металеві і дерев'яні гребені.

 

3. Полюбіть воду

Позбавити волосся від статичної напруги можна за допомогою термальної води. Просто збризніть свої локони і пригладьте їх вологими руками. Варто відзначити, що цей метод хоч і дієвий, але має нетривалий ефект.

 

4. Придбайте незмивний кондиціонер

Цей відмінний засіб незамінний в умовах напруженого графіка, коли кожна хвилина дорога. Його дія на волосся подібна до зволожуючого крему на обличчі. До складу незмивних кондиціонерів входить гліцерин, який сприяє легкому розчісуванню волосся з одночасним ефектом зволоження. Незмивний кондиціонер не тільки доглядає за волоссям, але і позбавляє від заряду в ньому.

 

5. Спробуйте вологі серветки

Багато модниць не уявляють свого життя без вологих серветок, вони завжди знаходяться в їхній сумочці і часто допомагають. Але чи знаєте ви, що існують спеціальні серветки, які позбавляють від статичного заряду? Просто проведіть ним по волоссю – і ефект очевидний!

 

6. Використовуйте антистатичні спреї

Щоб привести волосся в повний порядок за лічені хвилини, збризніть на них антистатичним спреєм. Ваша проблема буде вирішена.

 

7. Підберіть правильний головний убір

Носіння головного убору є основним «провокатором» накопичення заряду у волоссі. Але відмовитися від шапки, хустки або шарфа в холодну пору року – не вихід. Не тільки організм слід оберігати від застуд та інших проблем здоров'я, волосся також потребує захисту. Підберіть шапку натуральних фактур з якісних підкладок. А ось трикотажні моделі перед надяганням обробляйте антистатиком.

 

8. Носіть шкіряне взуття

Здавалося б, який зв'язок між взуттям і електризацією волосся? Виявляється, прямий! Гумова підошва взуття сприяє накопиченню статичної електрики, а ось шкіряна – усуває його надлишок. Причому, не тільки з одягу, але і з волосся. Якщо немає можливості носити таке взуття постійно, віддавайте перевагу моделі зі шкіряною підошвою, хоча б в осінньо-зимові місяці, коли волосся електризується найсильніше.

 

9. Зволожуйте повітря в приміщенні

У холодну пору року, коли балом керує централізоване опалення та нагрівальні прилади, без зволожувача повітря обійтися непросто. Страждає здоров'я, шкіра і волосся. Електричний зволожувач допоможе відтворити оптимальну вологість у приміщенні, яка буде приємна не тільки організму, але і вашим локонам. Якщо ж покупка цього приладу поки не входить у ваші плани, змінити вологість в кімнаті в потрібному напрямку можна за допомогою ємності з водою, поставленої на підвіконня, або вологого рушника, покладеного на батарею.

 

Ставтеся до свого волосся з належною турботою і увагою, а воно віддячить вам привабливим зовнішнім виглядом і відсутністю статичної електрики. Будьте чарівні!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса
В тему