Поради

Новосілля: прикмети, традиції, подарунки

Новосілля: прикмети, традиції, подарунки

Перелік прикмет, звичаїв і подарунків на новосілля.

Новосілля - це трепетна подія, з якою стикаються власники нового житла. Це свято, оскільки людина обзаводиться своїм куточком, де може побудувати домашнє затишне гніздечко. У цій статті ми розповімо, які подарунки краще за все дарувати на новосілля, і прикмети, пов'язані з цим.

Народні прикмети про новосілля

Кішка повинна проникнути в приміщення раніше усіх. Потрібно не просто пустити хижачку вперед, а потримати її цілу ніч у новому житлі.

  • Для цього нагодуйте кішку чимось смачним, та залиште переночувати у придбаній квартирі.
  • Якщо звір поводиться спокійно після ночі, можете сміливо заселятися в квартиру. Якщо кіт постійно нявкає, наляканий, просить його випустити, варто перед заселенням провести обряд очищення.
  • Тварини відчувають присутність демонічних сутностей, тому неадекватно поводяться. Запросіть священика для здійснення освячення.

Прикмети на новосілля
Прикмети на новосілля

Прикмети на новосілля в нову квартиру

Зверніть увагу, що свято варто справляти саме в день переїзду. Тому заздалегідь підготуйте страви, або замовте доставку їжі, приготовану в ресторані.

  • Щоб життя склалося добре, раніше всіх в житло пускали людей похилого віку. Раніше існувало повір'я: віддасть Богу душу першим той, хто зайде до хати раніше. Відповідно обирали зрілих людей. Однак пізніше традиції змінилися, і першим до хати стали пускати кота.
  • Щоб вибрати місце для ліжка, потрібно запустити кота і подивитися в якому місці він ліг. Ці тварини відчувають негатив, тому місце, на яке вони лягають відпочивати та засипають, є найчистішим в будинку. Саме тут потрібно ставити подружнє ложе.
  • Щоб життя в придбаній квартирі склалося добре і домочадці не сварилися, варто вимити весь будинок, провівши генеральне прибирання, з використанням солоної води. Сіль вбирає негатив, і допомагає очистити житло.
  • Кілька століть тому, після прибирання, всі кути в будинку обмазували медом. Життя домочадців буде солодким. Очищали приміщення з використанням спеціальних трав. Їх висушували, підпалювали, отриманим димом обкурювали житло. При цьому потрібно було читати молитву «Отче Наш». Над входом кріпили обереги.

Як відзначити новосілля в новій квартирі?

Після того, як винесете все сміття, потрібно вимити будинок. Потрібно, щоб першим в придбану квартиру заходив чоловік. Він приносить з собою радість і удачу.

  • Відносно алкоголю, то потрібно його кількість чітко регулювати. Не можна, щоб гості напивалися. Потрібно придбати скатертину, квіти і фрукти. Велике значення має оформлення столу. В стародавні часи стелили рушник з вишивкою, на який ставився хліб з сіллю. Під час урочистості слід згадувати тільки про хороше і гнати усі негативні емоції і думки.
  • Варто організувати святковий стіл, покликавши всіх родичів і друзів. Причому кожен з гостей повинен підготувати побажання для новоселів. Одною з хороших прикмет є павутина.

Потрібно принести з старого житла павука в банці і випустити його в новому будинку. Якщо на наступний ранок комаха сплете павутину, значить, життя в придбаній квартирі буде щасливим і безтурботним. Зазвичай банку з павуком ставили на підвіконня в найбільшій кімнаті.

Що приносять на новосілля: прикмети

Повідомте гостям, що всі, хто приходить, повинні принести з собою хліб, сіль і монетки.

Що дарувати на новосілля?
Що дарувати на новосілля?

  • Коли всі гості тільки збираються в будинку, вони повинні кинути монетку через поріг.
  • Тільки після цього можна заходити.
  • Під час прощання з господарями, гості повинні сказати: "світло вашому дому".

Що дарувати на новосілля: прикмети

В якості подарунка найкраще вибирати речі, які знадобляться в господарстві. Це можуть бути хлібниця, чайник, господарське начиння.

  • В основному подарунки, які дарують, відносяться до побутових речей. Вони повинні знадобитись в господарстві і облагородити квартиру. Саме тому найкращим подарунком вважався посуд та техніка.
  • Подібні презенти покращують добробут людей, а також приносять затишок в будинок. Часто дарують журнальні столики або невеликі столи для подачі їжі. Непоганим подарунком вважається підкова, яку кріплять над дверима.
  • Її потрібно направляти кінцями вгору. Відмінний презент - покривало, скатертина з натуральної вовни або бавовни. Зазвичай вони обіцяють багатство і процвітання. Постільну білизну дарувати не можна, оскільки вона вибирається виключно власниками житла.
  • Можна порадувати власників житла світильниками, камінами та свічками. Добре себе зарекомендували талісмани фен-шуй. Це може бути жаба-багачка або піраміди. Такі аксесуари символізують багатство.

Що не можна дарувати на новосілля: прикмети 

Пам'ятайте, що ріжучі та колючі предмети дарувати не можна. Утримайтеся також від вилок та ножів.

  • Гроші. Щодо грошей існує кілька думок. Одні вважають, що придбання сімейного гніздечка - це не найкращий привід для такого подарунку - це поганий знак, і дарувати гроші не можна, оскільки вони будуть сприяти погіршенню фінансового стану власників. Таке житло може бути пограбовано. Інші думають, що гроші - це найкращий подарунок, тому що людина сама може вибрати необхідний презент.
  • Ріжучі предмети. Це буде стимулювати ворожнечу в придбаній квартирі, тому власник житла, отримуючи такий подарунок, повинен дати відповідний відкуп у вигляді монет або купюр.
  • Годинники і дзеркала. Це також небажані подарунки, але, якщо вам потрібні подібні речі і ви замовили їх друзям, варто дати невеликий відкуп. Перед тим, як прийти на свято, поцікавтеся у власників житла, що їм необхідно. Таким чином, Вам не прийдеться дарувати непотрібні речі власникам.

Новосілля по фен-шуй

Зараз мало хто прислухається до прикмет, але досить популярними є прикмети фен-шуй. Дуже часто по фен-шуй намагаються розставляти куплені меблі, речі, і організовувати робоче місце. Прихильники китайської культури дають свої поради, щоб життя було щасливим.

  • Ще до перевезення речей варто вибрати дату. Для цього використовується китайський місячний календар. Всі речі потрібно перевезти в нове житло всього за один день, відповідно починати процес потрібно з самого ранку.
  • Пам'ятайте, що по фен-шуй, меблі, всі речі з проданого приміщення, повинні виносити наймані працівники, тобто вантажники. Зате встановлювати меблі в купленому будинку повинні господарі. Тому покличте всіх членів сім'ї, щоб вони брали участь в розставлянні речей.
  • Відразу після придбання квартири, не варто заходити в неї з порожніми руками. Варто забрати якусь дрібницю, і перевезти її на нове місце. Це може бути будь-який інвентар для прибирання, або статуетка. Її ставлять в придбаній квартирі, щоб житло звикало до нових власників.

Як організувати новосілля і переїзд?

Спочатку в будинок заносяться найдорожчі речі, що сприяє поліпшенню матеріального становища і багатству власників житла. Жінкам в положенні не рекомендують переїжджати.

  • Якщо є можливість, краще всього проводити заселення після народження дитини. Якщо потрібно терміново переїхати, то жінка не повинна допомагати збирати речі.
  • Перед переїздом у придбану квартиру, в старому житлі потрібно вимити підлогу. Не варто залишати бедлам. Якщо є зламані речі, їх варто відремонтувати або викинути.
  • Придбана квартира також повинна бути вимита. Це потрібно, щоб чиста і позитивна енергія надходила в нове житло. Варто під час прибирання розкрити вікна і двері, щоб в неї зайшло чисте повітря.
  • Також рекомендується відкрити воду у ванній і на кухні, включити світло. Після цього на плиту ставиться чайник, щоб організувати чаювання. Можна також розслабитися, під приємну музику. Будинок буде звикати до нових мешканців.

Чи потрібно відзначати новосілля?

Новосілля

Новосілля

За старих часів організовувалося дві вечірки. Спочатку на урочистість запрошували виключно родичів. На стіл ставили найпростіші страви і відкорковували пляшку шампанського.

  • Її відкривали найпершою, ще до приймання їжі. На наступний день запрошували гостей і знайомих, які приносили подарунки. Гарний настрій гостей принесе щастя в придбану квартиру. Запрошували гостей з дітьми, це допомагало задобрити домовичка.
  • На другий день, коли запрошуються друзі і знайомі, на стіл варто ставити багаті, різноманітні страви.
  • Попри те, що в перший день це не принципово, другий день святкування повинен бути пишним. Чим багатшим буде стіл, тим вище рівень достатку чекає сім'ю.

Новосілля: прикмети та звичаї

Щоб добре влаштуватися на новому місці, необхідно попрощатися з покинутим будинком. Потрібно подякувати йому за хорошу службу і затишок. Треба встати спиною до дверей і поклонитися дому по пояс.

  • Варто в проданому будинку розсипати монетки на підлозі. Невелику частину заберіть з собою, а інші монетки залиште. Таким чином ви подаруєте благополуччя новим власникам, а доля подякує вам за щедрість.
  • Варто запалити церковну свічку і пройтися по всьому будинку. Це допоможе захиститися від проклять і негативу, які попередні власники можуть посилати новим. Не можна під час виселення забирати з собою мотлох і зіпсовані речі.
  • Все, що стосується поношеного, старого взуття, яке не використовується, обов'язково викиньте. Бережіть речі і обереги, не залишайте їх в покинутому будинку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: прикмети, дім
В тему