Поради

Як відкрити пляшку вина без штопора

Як відкрити пляшку вина без штопора

Діаметр пробки в середньому дорівнює 24 мм, а шийки пляшки - 18 мм. Відкрити вино не просто, а без штопора, здається, взагалі неможливо. Але чи так це?

У цій статті ми розповімо кілька простих і ефективних способів як відкоркувати пляшку з вином без використання штопора. Якщо знадобиться, вибирайте будь-який і дійте.

Перш за все уточнимо, що способи призначені для пляшок, закритих щільними корковими пробками. Класичні гвинтові пробки, якими виробники також часто закривають свої вина, легко відкриваються руками.

6 простих способів швидко відкрити пляшку без штопора

Продавити корок всередину

Продавити пробку всередину простіше, ніж витягнути її. Але є кілька моментів:

  • Потрібно мати неабияку силу. Внутрішній тиск не дасть вам так просто продавити пробку в пляшку, тим більше якщо вона має довгу горловину. Можна послабити пробку, виконавши в ній отвір гострим довгим предметом: ножем або викруткою.
  • Є ризик, що при ослабленні пробка розкришиться, і її дрібні частинки потраплять в напій. Будьте уважні.

Зате для цього способу майже не потрібні підручні засоби.

Використати шуруп, викрутку і плоскогубці

Улюблений метод для майстрів, які не розлучаються зі своїми інструментами ні на секунду. Суть дуже проста: вкрутити викруткою (або шуруповертом) шуруп в пробку, потім плоскогубцями (кліщами) обережно витягнути за нього пробку.

До мінусів методу відноситься те, що потрібні інструменти все-таки не завжди і не всі мають під рукою.

За допомогою шприца

Спосіб для медиків. Знадобиться великий шприц з довгою голкою. Потрібно проткнути їм пробку і закачати всередину повітря, а внутрішній тиск виштовхне пробку назовні. Підійде шприц на 20 кубиків з товстою голкою.

Спосіб відмінний, але потрібний інструмент не завжди знайдеться під рукою.

Витягнути ключем

Спосіб, що вимагає великої обережності і уважності. Знадобиться тонкий ключ з гострим кінчиком. Потрібно розташувати під кутом 45 градусів, потім застромити його приблизно до половини і обережно повертати його, намагаючись як би викрутити пробку. Важливо, щоб кінчик ключа при цьому не торкався скла, інакше при повороті воно може відколотися і потрапити в напій.

Спосіб вимагає навичок, проте для нього не потрібні складні інструменти.

Вдарити дном пляшки

Слід вдарити дном пляшки по горизонтальній поверхні. Бити треба обережно, інакше пляшка може розбитися. Краще пом'якшити удар, поставивши пляшку в старий черевик або гумовий чобіт. Спосіб дуже простий і не вимагає фізичних сил - впорається навіть тендітна дівчина.

Бити краще до того моменту, поки пробка не вийде з горла хоча б наполовину. Далі пробку краще витягнути вручну. Якщо вибивати її до кінця, великий ризик пролити вино.

Відкрити пляшку гарячою водою

Поставте каструлю з водою на плиту і покладіть туди пляшку вина. Під впливом тепла пробка повільно вилетить. Негативний момент тут один - вино буде теплим, глінтвейн практично, тому якщо біда зі штопором вас наздогнала влітку, то краще скористайтеся іншими способами, описаними вище.

Є ще з десяток менш популярних і дієвих способів відкрити пляшку вина без штопора. На них зупинятися не має сенсу: наведених вище буде цілком достатньо, щоб впоратися з проблемою.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: алкоголь, Вино
В тему