Поради

Прикмети на гроші - як притягнути гроші в своє життя

Прикмети на гроші - як притягнути гроші в своє життя

Досить часто гроші можуть звалюватися на голову людини в буквальному сенсі цього слова. Однак найчастіше гроші доводиться заробляти своєю нелегкою працею.

Що ж сьогодні може зробити людина, щоб зберегти свої кровно зароблені гроші і додатково залучити ще більше коштів? Вірити в існуючі грошові прикмети!

Так, наприклад, для залучення грошей в будинок, сьогодні існує величезна кількість простих правил і реальних народних прикмет. Такі повір'я перевірені десятками років і дійсно допомагають стати багатими і залучити гроші у власний будинок.

Прикмети на гроші: вірити чи ні

Психологічними дослідженнями доведено, що люди мають в житті те, у що вони вірять. Всі народи зберігають безліч різних вірувань, пов'язаних з грошима. Назвемо їх «прикмети на гроші». Ці прикмети недостатньо просто знати. У них потрібно вірити. Іншими словами, спочатку визначитеся з сумою, яку ви хотіли б отримати, а потім якомога частіше думайте про те, як ніби ці гроші вже у вас є.

Як визначити найдієвіші і надійні прикмети на гроші? Щоб залучити в будинок багатство, слід звернутися до народної мудрості. Люди похилого віку, наприклад, більш дбайливо ставляться до матеріальних цінностей, ніж молодь. Рідко побачиш, як хтось із старшого покоління кидає монету на удачу. Прикмети на гроші в різних народах сильно різняться.

Якщо хтось із українців знайде гроші на вулиці, він їх підніме, бо це вважається доброю прикметою. Людина зі сходу ніколи не підніме гроші, які лежать на землі, бо, наприклад, в Японії та Китаї вважають, що за все доведеться розплачуватися. Той, хто привласнює підібрані гроші, може втратити те, що для нього буде набагато цінніше.

Але як тоді діяти? Якими прикметами можна довіряти? Які поради потрібно приймати? Відповіді криються в психології людини. Налаштуйте себе на позитив, вірте в добрі прикмети на гроші. Кожен, хто мислить про хороше, хороше і притягує. Ставтеся до знайдених грошей як до удачі, але не прив'язується до коштів, які дісталися вам легко, - сміливо витрачайте їх на щось вартісне. Деяку частину роздайте тим, хто її потребує. Дійте так само, як герої фільму «Заплати іншому»: якщо ви комусь допомогли, то і вам хтось колись допоможе. Наші предки так і говорили: «Земля кругла». Як ви поступаєте з оточуючими, так і вони поводяться з вами.

Загальні правила поведінки і прикмети, щоб водилися гроші

Прикмети на гроші
Прикмети на гроші

В наші дні легко можна відшукати статті та книги, що розповідають про правильне ставлення до фінансів та прикмети, пов'язаних з грошима і багатством. Ось найцікавіші рекомендації: 

  • Ставтеся до фінансів шанобливо. Це є обов'язковою умовою, що обіцяє регулярне надходження грошей. Відповідно, неповага до грошей загрожує повною їх відсутністю.
  • Дбайливо поводьтеся з грошима: складайте гроші в гаманці акуратно, сортуючи за номіналом. Великі банкноти ніколи не розміщуйте з дрібними (тим більше з дріб'язком). Прикмети на гроші прості: необхідно насолоджуватися будь-яким (навіть незначним) приходом грошей, повторюючи: «гроші до грошей».
  • Уважно ставтеся до знайдених грошей: коли людина підіймає знайдену банкноту або монету, вважається, що Всесвіт так перевіряє, чи потрібні людині гроші чи ні. Однак ні в якому разі не підбирайте гроші на перехрестях, вранці або в голодному стані.
  • Намагайтеся пускати гроші в обіг: не слід «ховати» їх під подушкою. Гроші повинні працювати - зберігайте свої накопичення в банку або інвестуйте їх у щось. Прикмети на гроші часто мають на увазі під собою їх цільове витрачання.

Заведено, що грошові суми залежать від нас: скільки ми дозволяємо собі мати, таку суму і маємо в своєму розпорядженні. Причому прикмети на гроші рекомендують не допускати думки про те, що фінансів вже досить, в іншому випадку гаманці знову можуть опинитися порожніми.

Прикмети, які допомагають привернути гроші в будинок

  • Після того, як з будинку вийшли гості, обідню скатертину необхідно витрусити на вулицю.
  • Стіл не повинен залишатися голим. Доброю прикметою варто вважати стіл, який накритий гарною скатертиною, під якою знаходиться декілька грошових купюр.
  • Під час наливання чаю та утворення піни, необхідно обов'язково її випити, щоб привернути до себе багатство.
  • Перед і після обіду необхідно з'їдати по шматочку хліба, посипаного сіллю. Це прикмета символізує удачу, і залучає кошти в Ваш будинок.
  • Щоб залучити кошти в будинок, віник в кімнаті повинен стояти тільки вгору мітелкою, а не своєю ручкою.
  • Якщо Ви знайшли на землі монету (прикмета не діє на перехрестя вулиць) потрібно плюнути, після чого три дні у вас обов'язково буде удача у всіх грошових справах.
  • Щоб в будинку водилися гроші, борги необхідно віддавати вранці.
  • Брати позику потрібно тільки на зростаючий місяць, а віддавати позичені кошти на спадання.
  • Коли жебрак просить на вулиці грошей і дивиться пильно Вам в очі, обов'язково дайте йому монетку, примовляючи: "Моли Ісуса Христа, він більше дасть".
  • Даючи гроші жебраку, для залучення грошових коштів обов'язково про себе промовляти: "Не збідніє рука, що дає". При цьому важливо не торкатися жебрака! Також не можна давати милостиню грішми, отриманими на здачу після покупки хліба або солі.
  • Брати гроші потрібно лівою рукою, а віддавати правою.
  • Варто пам'ятати, що гроші люблять рахунок, а значить, для їх залучення потрібно частіше їх перераховувати і кожен раз перераховувати отриману здачу.
  • Паперові купюри, що знаходяться в гаманці, необхідно зберігати до себе обличчям.
  • Не рекомендується тримати у своєму гаманці рвані або м'яті гроші, а однакові купюри повинні обов'язково лежати разом. Бажано, щоб різна валюта перебувала в різних відділках Вашого гаманця.

Здійснюючи якийсь обряд, зберігайте мир в душі. Позбавтеся від поганих думок, сумнівів, заздрощів, відчуття провини чи помсти. Багато ритуалів не дають результату через те, що людина неправильно ставиться до фінансів. Прикмети на гроші завжди роблять на людину позитивний вплив, оптимістичний світогляд тягне за собою і багатство. Важливо, щоб гроші не стали самоціллю - адже вони тільки допомагають здійснити задумане.

Прикмети на залучення грошових коштів

  • Покладіть в власний гаманець осиковий листок або ж невеликий шматочок гнізда ластівки.
  • Для залучення грошей в будинок, в кожен кут свого житла покладіть по монеті і надалі їх не чіпайте.
  • Якщо до вас прийшли досить великі грошові суми, відкладіть з них якусь велику грошову купюру в свій гаманець і завжди носіть її з собою, таким чином, притягаючи до себе інші грошові кошти. І ні за яких умов не витрачайте її і не розмінюйте в разі потреби!
  • Щоб залучити гроші, рекомендується підстригати нігті тільки у вівторок або п'ятницю.
  • Для залучення великих грошових сум, під час молодого місяця рекомендується прасувати сірого кота, у якого є білі лапи, по шерсті, а також чесати йому вуса.
  • Залучити в будинок великі гроші також можливо в тому випадку, якщо Ви надасте притулок кішці.
  • Для залучення грошових коштів необхідно покласти монетку під лінолеум або килимове покриття, розташоване біля вхідних дверей.
  • Залучити гроші можна, якщо покласти їх під подушку новонародженої дитини або злегка потрясти гаманцем під час молодого місяця.
  • У разі купівлі нового гаманця, потрібно в нього плюнути або покласти всередину золоту прикрасу.
  • Купіть в понеділок голку, а в четвер разом з ниткою застроміть її в кофточку на грудях.
  • Щоб в Новому році постійно водилися гроші, потрібно вжити за святковим столом понад 7 страв, а під сидіння свого стільця покласти відразу сім монеток.
  • Перед Різдвом рекомендується пожертвувати на церкву будь-яку грошову суму.
  • Почувши в лісі зозулю, подзвоніть грошима в кишені.
  • Вішайте дзеркало поруч з обіднім столом, залучаючи в будинок гроші і багатство.

Сучасні прикмети для залучення грошей

З плином життя змінюється все навколо, в тому числі і народні прикмети. Люди навіть не підозрюють, що в період двох останніх десятиліть з'явилося багато нових знаків, що виникли в результаті спостережливості людей. Велике значення в нашому матеріалістичному середовищі мають прикмети на гроші. У порівнянні зі старовинними народними прикметами і забобонами, сучасні прикмети на гроші найчіткіше і точно говорять нам про те, як залучати добробут і багатство. Якими прикметами вірять сучасні люди?

Якщо під час приймання душу або ванни закінчується вода, - можлива фінансова криза. Езотерики кажуть, що вода є символом достатку. Коли вода закінчується в самі невідповідні моменти, це вважається поганою прикметою.

Якщо вас облив водою проїжджаючий транспорт - можна чекати фінансовий прибуток. Кращою прикмети на гроші не буває. Безумовно, забруднений одяг ніяк не мотивує до заробляння фінансів і тим більше не покращує настрою. Але сучасники помітили, що такий неприємний казус має швидке продовження у вигляді підвищення зарплати або появи нових джерел доходу.

Якщо телефонна розмова обривається через брак грошей на рахунку, ділові зустрічі і переговори можуть бути зірвані. Такі погані прикмети на гроші попереджають про те, що запланована справа вирішиться невдало.

Втратити гроші означає несподіваний прибуток. Нічого не відбувається ні з того ні з сього. Якщо вам трапилося втратити гроші, значить, хтось в них потребує набагато більше, ніж ви. Хтось у Всесвіті вирішує забрати ці гроші за якийсь неправильний вчинок. Але це - не привід для засмучення. Це здасться дивним, але втратити гроші - хороша прикмета. Закон збереження енергії говорить: коли десь убуває, то десь обов'язково прибуває. Значить, незабаром гроші повернуться (і дуже може бути, що їх буде в три рази більше).

Якщо вам не вдається знайти гаманець в будинку або в сумці - це погана прикмета, яка передвіщає значні витрати. Гаманець ніби передчуває ці витрати, не бажаючи потрапляти в поле вашого зору. Поставтеся до цієї прикмети з особливою увагою. Швидше за все, ви планували купити щось дороге або інвестувати кошти у щось, а втрата гаманця зупиняє вас в тому, щоб ви не витрачали на це гроші.

Якщо трапилося вступити в калюжу - будете комусь винними. Такі прикмети на гроші вказують на ймовірну боргову яму, яка погано вплине на ваш бюджет.

Знайшли ювілейну монету - це щасливий знак. Покладіть її в гаманець. Її не варто витрачати, щоб вона могла порадувати вас прибутком.

Прикмети на гроші по днях тижня

Понеділок

Відносно цього дня у людей давно склалося уявлення як про початок робочого тижня. Тому в понеділок слід планувати нові і перспективні проекти, тим самим спрямовуючи грошові потоки. Але наші пращури у понеділок нічого не починали, сприймаючи ці дні тижня як найважчі. У цей день не рекомендується перераховувати гроші, позичати їх комусь або самому брати в борг - це говорить про марні витрати. Винятком буде взяти в борг у сусідів, це обіцяє прибуток в будинку протягом усього тижня.

Вівторок

Старовинний календар позначає вівторок як успішний день для будь-яких починань. Нечисть майже не проявляла себе, можна було спокійно працювати. У вівторок також не давали і не брали в борг, вважаючи, що в цьому випадку все життя будеш комусь винен. Найдієвішим ритуалом в цей день вважається створення образу бажаної дійсності. Наприклад, можна зробити грошовий талісман і покласти його в гаманець або виписати грошові чеки на якісь потреби. Щоб у квартирі завжди були фінанси, прикмети на гроші радять підстригати нігті саме в цей день тижня.

Середа

Середину тижня з давніх-давен вважали днем, коли можна було ефективно долати перешкоди і позбавлятися від різних невдач. Середа - дуже вдалий час для обрядів очищення. У середу добре подати милостиню п'яти нужденним, заздалегідь підготувавши монетки від розміну однієї паперової купюри. Для успіху в грошових справах в цей день тижня зранку треба було покласти п'ятак під ліву п'яту.

Четвер

Четвер прискорює рух грошових потоків. Але в цей день прикмети на гроші не рекомендують витрачати великі суми, щоб гроші не йшли миттєво.

П'ятниця

У цей день треба узагальнити результати трудового тижня і подякувати Всесвіту навіть за найменші свої фінансові досягнення. Прикмети на гроші радять святкувати настання п'ятниці, збираючи всією сім'єю за один стіл. У п'ятницю не починали нових справ, їх відкладали на інші дні. П'ятниці вдалі для торгівлі. Саме в ці дні починалася торгівля на ярмарках і базарах. У цей день не рекомендується підстригати нігті, а жінкам не можна було мити волосся, оскільки вважається, що в волоссі і нігтях особлива магічна сила. Якщо в п'ятницю стригти нігті і мити голову, ця сила втрачає свою енергію. П'ятничні ритуали усувають фінансові невдачі і відтік фінансів. Якщо у квартирі протікає кран, ремонтувати його потрібно саме в п'ятницю. Також в цей день прикмети на гроші радять зробити підрахунок всіх грошей, щоб залучити новий прибуток.

Субота

Цей день ідеальний для виготовлення оберегів для будинку. Наприклад, щоб задобрити домовика покладіть монету в полотняний мішечок за кухонною плитою або за піччю. У суботу не забувайте додавати в мішечок кілька монеток. Нові справи в цей день починати не варто. Субота - вдалий день для покупок. Куплене в цей день приносить багато користі і радості. Позичати комусь гроші в суботу не можна, а ось дарувати - рекомендується.

Неділя

У неділю не можна було працювати. Цей день повинен бути наповнений відпочинком і набуттям гармонії з собою і оточуючими. З занять допустимі медитації, особливо перед сном. Вважається, що в цей день відкриваються двері в потойбічний простір. Для захисту від нечисті наші прабатьки їли в неділю все солоне, тому що сіль вважається сильним оберегом від нечистої сили.

У недільний день потрібно витратити весь дріб'язок, в іншому випадку будуть водитися лише маленькі суми грошей. У цей день не рекомендується давати або брати в борг, щоб не привертати злидні і невдалу торгівлю. Позичені в неділю гроші часто не повертаються.

Прикмети на гроші для особливих днів і свят

Прикмети на гроші на Чистий четвер

Цей день ідеальний для процесів очищення і придбання нового. Чистий четвер може очистити від злиднів і принести в сім'ю гроші  і достаток, якщо виконати наступні рекомендації:

  • Прибираючи в квартирі, використовуйте так звану грошову воду - просто киньте в воду кілька монет.
  • Перерахуйте всі кошти в квартирі три рази: на світанку, опівдні і на заході. Вашим домашнім і будь-кому іншому не можна не те що бачити, а навіть знати про це.
  • Також добре в квартирі якомога більше речей поміняти місцями. Так ви розбудите їх енергетичну силу та запустите новий успішний потік в вашу квартиру.

Прикмети на гроші у Вербну неділю

Щоб відчути на собі те, як діють народні прикмети на гроші, рекомендують в цей день:

  • Посадіть кімнатний вазон. Ритуал буде сильним, якщо ви виберете рослину, що має великі м'ясисті листки. Однак якщо посаджена квітка засохне протягом першого місяця, то це загрожує постійною бідністю. Будьте обережні!
  • Замовте вербу. Тримайте вербові гілки в лівій руці, а правою покривайте себе хресним знаменням, промовляючи замовляння на гроші. Після цього віднесіть гілки верби в храм, освятіть і поставте в будинку на почесне місце. Не викидайте ці гілки до наступної Вербної неділі.

Прикмети на Великдень, щоб водилися гроші

Прикмети на гроші на Великдень
Прикмети на гроші на Великдень

Великдень - найвеличніше православне свято, рівне за силою лише Різдву. Тому сила енергії Пасхи може допомогти здійснити ваші бажання. Основні великодні прикмети на гроші такі:

  • У суботу до заходу необхідно прочитати над монетою замовляння на гроші, відвідати з нею храм, потім носити в гаманці протягом року.
  • У той час як священник у храмі вперше вимовляє: «Христос воскрес!» тримайте в лівій руці срібну монетку і вимовляєте подумки: «Антмоз маго». Це потужне замовляння на гроші. Якщо носити таку монету в гаманці протягом року, у вас не будуть переводитися гроші.
  • Перед Великоднем в кожен ріг будинку потрібно покласти фарбоване яйце і монетки, примовляючи: «Як цьому фарбованому яйцю на Великдень не вийти з кута, так і з моєї квартири фінанси ніколи не вийдуть».
  • Під час світанку на Великдень прочитайте три рази «Отче наш» і особливе замовляння на гроші.

Прикмети і забобони на гроші на Благовіщення

День Благовіщення також є дуже сильним святом. У це свято пробуджується земля, яка може пробудити і енергію багатства. Народні прикмети на гроші говорять:

  • У Благовіщення не давайте грошей у борг.
  • Підприємцям в цей день рекомендується окропити свої магазини, виробництва, офіси святою водою і вимовити замовляння на гроші, фінансовий успіх і розвиток бізнесу.
  • В цей день в храмі купують просфори за кількістю домашніх в квартирі. В одну з них потай покладіть копійку і запропонуйте членам сім’ї взяти один хлібець. Хто вибере грошову просфору, протягом року буде мати гроші.

Прикмети на гроші і багатство за допомогою Місяця

Прикмети на гроші на місяць
Прикмети на гроші на місяць

Прикмети на гроші в повний місяць

Період повного місяця має сильну магічну дію, що приваблює удачу, любов і гроші. Ось кілька відомих прикмет:

  • За день до повного місяця, в ніч повного місяця і ще одну ніч після нього залишайте на підвіконні гаманець без купюр, а три наступних ночі - з грошима.
  • Купюру підкладіть під правий край килимка перед вхідними дверима. В повний місяць дістаньте купюру і покладіть в гаманець до повного місяця в наступному місяці.
  • В повний місяць залиште склянку з водою і срібною монетою на підвіконні. Кілька разів проведіть рукою над склянкою (так, ніби ви збираєте в долоні срібло), примовляючи такі ж за змістом слова. Воду потрібно буде вилити на землю, а монету - тримати в гаманці.
  • В повний місяць прикмети на гроші радять зашити дірки в кишенях, щоб затримувати гроші в будинку.

Прикмети на гроші в молодий місяць

Сила молодого місяця притягує багатство. Для цього необхідно зробити те, що рекомендують прикмети:

  • Покладіть кошти на підвіконня так, щоб їх висвітлювало сяйво зростаючого Місяця. Так гроші просочуються місячною силою, і після цього протягом місяця вас буде супроводжувати матеріальний достаток.
  • Покладіть в молодий місяць купюри в затишні куточки квартири. Вранці зберіть мовчки, покладіть в гаманець і потратьте на будинок (купіть елемент інтер'єру, речі для господарства або продукти), щоб житло було наповнене енергією молодика на гроші.
  • У новий місяць розмістіть між купюрами в гаманці лист м'яти або шматочок кориці, які притягують достаток.
  • У молодик поставте на підвіконні склянку з водою, щоб зарядити його. Вранці треба вмитися місячною водою, вимовляючи слова з проханням про притягнення матеріальних доходів.

Прикмети на гроші на молодий зростаючий місяць

В цей час дієві прохання про збільшення добробуту. Популярний спосіб:

На молодий місяць дістаньте з гаманця найбільшу купюру, покажіть її місяцю, промовивши: «Місяць-Місяць, глянь на мої грошики. Дай мені багато таких грошей в цьому місяці ».

Інші відомі способи для збільшення достатку на новий місяць:

  • Потрібно виписати для себе чек, вказавши на папері такі дані: прізвище, ім'я, по батькові та бажана сума.
  • Зберігайте чек в затишному місці, не згадуючи про нього. Енергія молодого місяця може послати цю суму відразу або протягом періоду зростання місяця.
  • Вимийте підлогу грошовою водою, попередньо поклавши в відро кілька монет. Важливо, щоб їх сума була кратна 7 (число багатства). Дайте воді зарядитися силою грошей, і тільки потім мийте підлоги.

Здійснюючи ритуали для збільшення достатку на юний місяць, не забудьте про головне правило: в цей час не можна брати і давати в борг. В іншому випадку обряди не матимуть сили - фінанси будуть спливати з квартири.

Прикмети на гроші по фен-шую

Фен-шуй прикмети на гроші
Фен-шуй прикмети на гроші

Фахівці з фен-шую мають власні секрети про те, як залучити багатство і успіх. Їх прикмети на гроші багато в чому схожі на наші, але є і незвичайні ритуали.

Сильний грошовий талісман по фен-шую - це черепаха, символ мудрості, що притягає везіння і підтримує свого власника в фінансових питаннях. Господар черепахи матиме надійне заступництво, ніколи не залишаючись в повному безгрошів'ї. Однак черепаха не забезпечує легкими грошима, вона благоволить тільки до тих, хто старанно працює, домагаючись своєї мети.

Для залучення матеріальних благ може бути використана і трьохлапа жаба, яка зберігає монетку в роті.

Апельсин у південно-східних народів вважається символом золота. З його допомогою нерідко залучають багатого нареченого, для цього в кімнату незаміжньої дівчини кладуть чотири апельсини.

Гроші по фен-шую:

  • Не можна, щоб в квартирі протікав кран.
  • Можна покласти під килимок мох або водорості, які залучають багатство.
  • Купіть так зване «грошове дерево» і поставте його в південно-східній частині приміщення.
  • У південно-західній кімнаті поставте торшер з абажуром червоного кольору.
  • У північному кутку житла розмістіть черепаху - вона буде притягувати в ваш будинок фінанси.
  • Частіше провітрюйте квартиру. Це і для здоров'я корисно, і допомагає позбавлятися від негативної енергії.
  • Якщо ви накопичуєте гроші вдома, їх теж необхідно зберігати правильно. Тримати їх рекомендується в східній або південно-східній частині житла. Складайте гроші в місткість червоного кольору. А також напишіть, для чого конкретно ви збираєте гроші.

Прикмети на гроші різних народів

Росіяни сприймають нерозмінний п'ятак як щасливу монету. Для американців таким є перший зароблений долар. Для німців це - зігнута або просвердлена монета, яку вони носять в гаманці.

Купюри, вторговані від першого продажу, потрібно поцілувати, потім плюнути на них і заховати в гаманець - так вони притягнуть до гаманця нові купюри. Відомо, що цим обрядом користувалися лондонські «м’ясні дружини» - жінки, які продавали на ринку курей, масло і яйця.

Російський купець, коли чув навесні першу зозулю, з шумом струшував в кишенях дріб’язок. Вважали, що так притягується грошова удача.

Найщасливішою канадською купюрою вважалася «голова диявола» - долар з портретом молодої Єлизавети II. Уважно розглядаючи кокетливу зачіску королеви, можна було розглянути вигляд диявола. Таких купюр сьогодні не так багато, тому що канадським банком відразу ж була випущена нова партія, де портрет відретушували. Всі вірять, що «голови диявола» приносить багатство.

Китайці грошовим амулетом вважають монету в 3 юаня, яку нанизують на червону шовкову стрічку. Цей амулет потрібно іноді дбайливо погладжувати.

Японці ніколи не підіймають кимось загублений гаманець (якщо тільки для того, щоб віддати поліцейському). В Японії впевнені, що Всесвіт зі строгістю запитує за такі несподівані подарунки долі, відбираючи в людини яка підняла гаманець, щось більш значуще.

Ще одне грошове марновірство прийшло до нас від легендарної цариці Савської. У переказі говориться, що ноги її мали багато волосся. Тому в районі Середземномор'я до сих пір вважають, що дівчат з волохатими ногами очікує щастя у вигляді багатого нареченого.

На купюрі номіналом в два долари був розміщений портрет президента США Томаса Джефферсона. Вперше вона була випущена в 1928 році. Невідомо чому, але народні прикмети на гроші охрестили її «нещасливою». Люди не брали цю купюру на здачу, а якщо отримували разом з зарплатою, поспішали позбутися від цієї банкноти. У 1976-му їх випуск припинили.

Жителі європейських країн знають, що знахідка чотирилистої конюшини обіцяє велику фінансову удачу. Знайшовши таку квітку, можна без побоювань йти укладати важливу фінансову угоду, не сумніваючись, що вона буде вигідною.

Мало хто помічає особливе блюдце для грошей в продуктових магазинчиках. Багато хто думає, що воно призначене покупцям, щоб їм було зручніше розплачуватися. Але цей предмет має дуже цікаву історію. Згідно з повір'ям, давати купюри продавцям в руки - до злиднів. Гроші за товар обов'язково треба покласти спочатку на яку-небудь поверхню. Ось так за старих часів і з'явилися в торгових лавках перші блюдця для грошей.

Жителі Італії - самі забобонні люди, які з повагою виконують всі обряди, щоб не злякати везіння. Наприклад, італійці не будуть проходити під сходами, тому що це, як вони вважають, приносить нещастя. Найстрашніше італійцям пролити соняшникову або оливкову олію, адже це символ «рідкого золота». Італійці переконані, що розлита олія забирає і їх достаток.

Неймовірно, але ще одна європейська нація, що вірить в прикмети на гроші, - це Німеччина. Німці, наприклад, вірять, що якщо зустріти на вулиці сажотруса - це велика удача. А якщо з ним ще й привітатися за руку, то незабаром можна чекати багатства. Безумовно, сьогодні шанс зустрітися з сажотрусом дуже малий, але ... тим сильніше діє цей знак.

Прикмети на гроші в Англії нерозривно пов'язані з погодою цієї країни. Наприклад, для того щоб сім'я ніколи не потребувала грошей, треба утримуватися від того, щоб розкривати парасольку. А якщо все-таки розкрили, то закривати її потрібно перед першими дверима. Крім цього, англійці не люблять сорок. Якщо побачили сороку - значить, втратите прибуток. А при покупці нової речі англійці завжди кладуть в кишеню цієї речі банкноту, щоб залучити гроші.

Схожий звичай є і у жителів Греції. Нащадки Зевса підкидають іншим людям купюри, щоб за цією людиною було багатство. Наприклад, якщо хтось із ваших друзів або родичів купив машину, то вам потрібно непомітно підкласти монету під килимок. Також добре непомітно покласти монетки в ліжечко немовляти, щоб все його життя було заможним і успішним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: прикмети
В тему

Останні матеріали